Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fifka3

Rodzina męża mnie igneruje

Polecane posty

Od dłuższego czasu, bo to już 14 lat tak się męczę z tym problemem. Otóż siostra, jej rodzina i teściowa mnie totalnie olewają. Pracuję, nieźle zarabiam i powodzi nam się dobrze moim zdaniem. Staram się być miła ale już brak mi sił. Składałam życzenia na ur, imieniny ale w drugą stronę to nie działa. Wiem, że wyprawiają imprezy, które nas omijają. Teściowa potrafi jeszcze to ukrywać np dzwoni przed planowaną imprezą córki z pytaniem kiedy przyjeżdżamy i jeszcze jej to najwyraźniej pasuje,że nas ie będzie. Jak my coś sobie kupimy czy cokolwiek robimy to teściowa wie, gdy coś się spytamy o siostrę to ona nigdy nic nie wie, a mieszkają razem. Nazbierało się tego już sporo, podam tylko kilka incydentów, które zdecydowanie były przegięciem. Otóż pewnego razu siostra wystawiła w pokoju zdjęcie męża z jego byłą i ja to zobaczyłam.Było to dla mnie straszne, po tylu latach a tu taki numer. Przecież mamy dzieci, a ja oczywiście popłakałam się i było mi strasznie. Tłumaczyłam sobie ze takie zachowanie to kwestia kultury osobistej, no nie wiem co myśleć ...Mąż w danej chwili nie zareagował ale po kilku dniach zadzwonił z pretensjami. Pytanie było "chyba się nie kłócicie przez to?" Było tego więcej ale za dużo musiałabym pisać. dodam tylko, że mieszkamy niedaleko od siebie, a oni nie zaglądają wcale do nas ot tak jak to powinno być z najbliższą rodziną. My jeździmy z racji tego, że teściowa chociaż bardzo często ona też mnie ignoruje np nie słucha co do niej mówię. Totalnie mnie lekceważą. Męczy mnie ta sytuacja, a chciałbym żeby było dobrze. Nie wiem co robić ? Czy ze mną jest coś nie tak?

Gość gość
W takim razie też zacznij olewać jego rodzinę.

Gość gość
Po prostu nie lubia Ciebie bo wam lepiej sie powodzi a moze tez byłą meza bardziej lubili.Powódow moze byc masa.U mnie to samo,rodzina męża olewa go i mnie.Final taki ze nie odzywamy sie,nie wlazimy w d**e .Wyglada to tak jakby moj mąż nie mial rodzeństwa.ale u nas to o majątki poszlo.Przykre to ale juz nic nie da sie zrobic.Autorko jak nie chcą to trudno .Jedz do swojej rodziny.

Gość gość
Wlasnie tez ich olewaj i nie dzwon z zyczeniami i ogolnie nie wlaz w d**e.