Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiety

Polecane posty

Gość gość

Mam takie pytanie Zdarzyło mi się i to kilka razy, że spotykam kobiety (młodsze i starsze ode mnie), które pierwsze mi się kłaniają. Robią to tak, jakby koniecznie chciały mnie w tym wyprzedzić, co też często im się udaje. Jest to dla mnie nieco krępujące, bo to przecież do mnie należy pierwszy się ukłonić . Tymczasem one zawsze próbują mnie zaskoczyć, mówiąc mi dzień dobry zanim jeszcze zdążę je zobaczyć. Jestem młodym mężczyzną (lekko po 50tce), nie jestem nikim znanym, na jakimś eksponowanym stanowisku czy też z jakąś szczególną pozycją społeczną. Ot, zwykły facet. Bardzo mnie to nurtuje i nieco onieśmiela. Rozmawiałem o tym z innymi mężczyznami ale nikt nie dał mi przekonującej odpowiedzi. Powiedzcie mi Panie dlaczego tak się dzieje?

Gość gość
robią tak dlatego, że kultura wymaga żeby przywitać starszą osobę, a dziadek 50letni jest stary

Gość gość
"Młodym" mężczyzną po 50?

Gość gość
........"Jestem młodym mężczyzną (lekko po 50tce)" Daje 2/10 za to zdanie :classic_cool:

Gość gość
Jestes starym dziadem

Gość gość
No nie jestem starym ramolem. mam 52 lata i jestem szczupłym, wysportowanym mężczyzną, aktywnym życiowo i zawodowo z ogromnymi planami na przyszłość. Nie jestem żadnym dziadkiem. Zadałem Wam pytanie na które żadna z Was nie udzieliła odpowiedzi, czepiając się tylko tego jednego zdania dotyczącego wieku. A gdybym miał 20 lat, to co by to zmieniło, jeśli chodzi o odpowiedź na moje pytanie?

Ja nie widzę w tym nic dziwnego, teraz ludzie nie zastanawiają się nad konwenansami i zasadami savoir vivre tylko się witają, jak zobaczą znajomego.

Gość gość
"Jestes starym dziadem" A czy ja Ciebie obrażam pisząc kim Ty jesteś? Nie znasz mnie a wystawiasz mi ocenę i na dodatek mi ubliżasz. Uważasz, że to jest w porządku? Czy czasem nie wystawiasz w ten sposób sobie świadectwa?

Gość gość
Zrozum, że Twoja logika jest po bucie :Jestem młodym mężczyzną (lekko po 50tce). Po 50 już nie jest się młodym mężczyzną. Więc, jeśli chciałes normalnych odpowiedzi, to trzeba było normalnie napisać :" jestem mężczyzną po 50" i tyle, ale jak dodajesz że młody, to głupoty piszesz, szczególnie jak na swój "młody" wiek. To tak jakby ktoś napisał "jestem szczupłą kobietą, ważę zaledwie 95kg" - rozumiesz teraz.

Gość gość
"Tutaj ludzie się tak zachowują, nie ma sensu zwracać uwagi." Chyba rzeczywiście oczekiwanie tu jakiegoś poziomu wypowiedzi jest iluzją. Zadałem konkretne pytanie oczekując mądrych odpowiedzi. od mądrych kobiet. A zwyciężyła kobieca małostkowość - czepienie się jednego słowa, którego znaczenie ma się nijak do postawionego pytania. Nie ma tu mądrych kobiet, które zaskoczyłyby mnie (pozytywnie, twórczo) swoimi wypowiedziami?!

Gość gość
Dobra dobra bla bla bla , to idź na mądre forum z mądrymi, młodymi :) mężczyznami po 50

Ty oczekujesz, że ktoś Cię natchnie, a ta sprawa może być przyziemna. Nie musi być żadnego konkretnego powodu, dla którego te kobiety tak robią. Mogą po prostu mieć takie usposobienie, a Ty sobie coś dopowiadasz i tyle.

Gość gość
Haha mlodym mezczyzna :D No szczypiorek....a zarost juz masz? :) Przynajmniej facet ma humor i dystans

Gość gość
A gdzie leży granica między młodością a starością. Czy któraś z Was potrafi ją wskazać ? Założę się, że odpowiedzi będzie tyle ile osób wypowiadających się. A ja uważam że to sprawa subiektywna i że jestem młody, jeśli tak się czuję i mam takie wewnętrzne poczucie. I mam Wasze zdanie na ten temat głęboko w d***e. I nie jestem już zainteresowany Waszą odpowiedzią na pytanie które zadałem, bo mogłybyście się pokłócić o to że przecinek postawiłem nie tam gdzie trzeba. Skupcie się na własnych kompleksach które nie dają Wam spokojnie zasnąć, zamiast mnie wypominać wiek. Bo ja z nikim nie zamieniłbym się na swój wiek. A Wy drogie Panie?

Gość gość
zgadzam się z tym że teraz mało kto zwraca uwagę na konwenanse i często kobiety witają się pierwsze z mężczyznami. zależność jest również taka ze jeśli sie gdzieś pojawiasz w sensie np wchodzisz do jakiegos pomieszczenia to ty powinieneś pierwszy sie przywitać ale nie zawsze tak jest bo np wchodzac do sklepu wita cie zwykle sprzedawca. tak że bywa różnie. po 50 to juz młody nie jestes bez wzgl. jakie masz zdanie ty o sobie. tak samo jak dla 14latka 20latek to dorosły pan czy pani mimo 6lat różnicy. poza tym spotykam sie również tez w pracy z tym ze pracownicy nizszego szczebla mówią pierwsi dzien dobry szefom czy kierownikom. to naprawde nie ma znaczenia i nie swiadczy o niczym.

Gość gość
I mam Wasze zdanie na ten temat głęboko w d***e. x No i tym zdaniem udowodniłeś że jesteś młodszy niż myślisz, odpowiedź na poziomie góvvniarza

Gość gość
Niezłe provo, ale już nudzisz.