Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nauczyć niemowlaka nosić czapkę?

Polecane posty

Gość gość

Córcia 10 miesięcy ma alergie na czapeczke. Próbowałam taka że sznureczkami i po prostu zwykły kapelusik. Potrafi ściągać ja 20 razy pod rząd. Staram się by była w cieniu ale wiadomo na plaży raczkuje itd. Nie zawsze się da. Czy wasze niemowlaki noszą czapki albo kapelusiki? Jak ich do tego przekonaliscie?

Gość gość
Zakładam dopiero na dworze jak już jest czymś mocno zajęty:)

Gość gość
a ile stopni jest na dworze? sama tez zakladasz sobie czapke?

Gość gość
Ale ona chce założyć kapelusik od słońca nie zimową czape. A jak by było dziecko bez i udaru dostało to by było że nie nałożyła. Nakładać do skutku w końcu zapomni że ją ma na głowie. Albo pilnować żeby w cieniu była.

Gość gość
10 m-cy to chyba raczej pilnowac, zeby dziecko w cieniu bylo... lepsza parasolka z filtrem UV niz jakas szmata na glowie...

Gość gość
Tak jak dzisiaj to dziecko w ogole nie powinno byc na sloncu. Dopiero po poludniu, nawet pod wieczór, wtedy czapki nie trzeba.

Gość gość
Po co na taki skwar wychodzić? Lepiej wcześniej z rana lub wieczorem, kiedy bez czapki da się chodzić ;)

Gość gość
autorka jest pewnie na urlopie na plazy, ciezko zeby nie wychodzila, dzieci powinny w taka pogode przebywac po godz 16 na dworze, ja bym z dzieckiem poszla na plaze wlasnie po poludniu i rzeczywiscie czapeczka przeciw sloncu powinna byc a jak nie to w cieniu dziecko trzymac mimo ze ciezko