Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiosnalato123

okres a ciąża

Polecane posty

Gość wiosnalato123

Hej dziewczyny mam pytanie bo może któras z was miała podobnie. Mam dość nieregularny okres, zazwyczaj dostaje między 13 a 18 dniem miesiąca. Uprawiałam seks po dłuuugim okresie postu 26 maja, nie było zabezpieczenia ale nie doszło do wytrysku bo po prostu mu opadł. Do dnia dzisiejszego nie mam okresu, jakie jest prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży?

Gość gość
Dodam jeszcze, że ostatnio sporo schudłam i zmieniłam tryb życia a to podobno też ma wpływ na opóźnienie okresu

Gość gość
Po tak długim czasie od stosunku każdy test o dowolnej porze wykryje ewentualną ciążę! opada po wytrysku więc zrób test!

Gość gość
napisałam wyraźnie że do wytrysku NIE doszło bo po prostu mu opadł.

Gość gość
tak czy inaczej tylko test bo nie wiadomo czy nie bylo preejakulatu.

Gość gość
Dodam jeszcze, że pije sporo alkoholu praktycznie codziennie, można powiedzieć, że nałogowo i myślę że to mogło rozregulować albo zatrzymać miesiączkę

Gość gość
no to skoro wiesz jakie sa powody spóźnienia to po co pytasz?

Gość gość
To są tylko moje przypuszczenia, nie wiem czy takie rzeczy na pewno mają wpływ na zaburzenia miesiączkowania. Zapomniałam że tydzień po stosunku dostałam krwawienia było to ponad tydzień za szybko ale podobno występują krwawienia nawet w ciąży. To prawda?

Gość gość
Dżizas nie łatwiej zainwestować 7 zł w test ciążowy, zamiast zadawać głupie pytania?

Gość Cleo1976
Masz tyle czynników opóźniających owulację (stres, alkohol, zła dieta...) iż ja bym się nie martwiła w pierwszym rzędzie o zjawisko określane jako "okres w ciąży." To się mimo wszystko rzadko zdarza.Najważniejszym momentem w cyklu kobiety NIE jest wbrew pozorom miesiączka-choć ją najbardziej widać-lecz owulacja.Miesiączka zawsze występuje 10-18 dni po niej.Dopóki nie było owulacji, nie będzie i miesiączki.Jeżeli jednak miesiączka spóźnia się o więcej niż 7 dni, można zawsze wykonać test ciążowy.