Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaszybka

Śmierć, a odszkodowanie

Polecane posty

Jakieś dwa miesiące temu miałam wypadek samochodowy i niestety w tym zderzeniu zginęła moja matka. Jako, że za dobrze nie zarabiam pogrzeb był dla mnie olbrzymim wydatkiem. Z tego co czytałam na http://www.kompensja.pl/blog/odszkodowanie-za-wypadek-smiertelny/ jako, że ja nie spowodowałam wypadku to należy mi się zadośćuczynienie. Tylko nie wiem jak się za to zabrać, jakieś firmy pomogą mi w tym?

Gość PCPP
Witam, zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. Profesjonalnie zajmiemy się Pani sprawą, oraz wszystkiego się Pani dowie. Prosimy o kontakt. Polskie Centrum Pomocy Poszkodowanym pcpp.com.pl

Gość Prawnik z Refundo
Szanowna Pani, prosimy przyjąć wyrazy współczucia z powodu śmierci Mamy... Możemy wesprzeć Panią w uzyskaniu odszkodowania, które pokryłoby koszty pogrzebu oraz zadośćuczynienia, które pomogłyby powócić Pani do dawnego życia, mimo że straty bliskiej osoby nikt ani nic nie powetuje. Prosimy o kontakt: 58 765 75 15 lub email: pomoc@refundo.eu lub poprzez wiadomość na Facebooku: https://www.facebook.com/refundo.eu/

Gość roki29
Zdecydowanie nalezy ci sie zadoscuczynienie. Nie wiem czy jestes w stanie sama walczyc o pieniadze, chyba lepsza opcja to jednak kontakt z firma odszkodowawcza. Poczytaj sobie na przyklad o firmie Auxilia- pomogli mi po wypadku drogowym, zajmuja sie uzyskiwaniem wysokich odszkodowan.

Gość uuulkaaa29
Moje zdanie jest takie, że bez pomocy specjalistów się nie obejdzie. Najlepiej bowiem udać się do EuCO. Oni specjalizują się w wypadkach komunikacyjnych.

Gość gość
1. Zasilek pogrzebowy - odebralas? 2. Czy mama nie miala jakiegos ubezpiecznia np. w pracy lub oplacanego przez nia sama? 3. Wiekszosc osob posiadajacych karte bankowa ma na niej ubezpieczenie na wypadek smierci - to zwykle ok. 20 tys - sprawdz Masz prawo do odszkodowania o ktore pytasz, ale czeka cie przeprawa, wiec najpierw trzy pierwsze punkty. Trzymaj sie.

Gość gość
ale jak nie bylo ubezpieczenia to mozesz na droge cywilna do sadu wystapic i sprawda Ci zaplaci.

Gość gość
osobiscie nie wiem jak to wyglada od strony prawnej, bo na szczescie nie bylam nigdy w takiej sytuacji... ale jesli chodzi o firmy, ktore sa w stanie ci pomóc to moze wspomniana wczesniej Auxilia? moja kolezanka z ich pomoca uzyskala bardzo wysokie odszkodowanie po smierci meza, ktory zginal w wypadku drogowym.

Gość gość

W trudnych sprawach , gdzie załóżmy minęło już kilka czy kilkanaście lat od wypadku w którym zginął ktoś z rodziny to polecam Merces -wypadekodszkodowania.pl. Oni mają duże wyczucie przy zadośćuczynieniach i są w tym skuteczni. Mi w każdym razie bardzo pomogli bez pobierania wcześniej jakiś wynagrodzeń, dopiero jak dokończyli robotę to się rozliczyliśmy.

Gość gość

Ja dostałem namiar od kuzyna bo powiedział mi jak u niego było i rzeczywiście przyznam, że szeroki zakres ma SOS BPHC. Są od lat na rynku i mają dobrą reputacje więc jeśli są gdzieś pieniądze do wzięcia w ramach odszkodowania to wierze, że u nich się tego dowiesz. W każdym razie u mnie jak u kuzyna uczciwie podeszli do sprawy.