Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie tak robią?

Polecane posty

Gość gość

Postanowiłam jakis czas temu troche schudnac. Nie jestem gruba, ale w sumie to mam z czego bo ważę 53 kg na 160 cm wzorostu, wiec moglabym byc troche szczuplejsza i kiedys bylam. Wiec postanowilam ograniczyc niezdrowe jedzenie, nie jesc slodkiego i sie zdrowiej odzywiac. A moje koleżanki na to " no jak to, zjedz, przeciez nie musisz sie odchudzac" i podtykaja mi wrecz jedzenie pod nos, musze odmawiac po kilka razy :O W pracy tak samo.... Nie rozumiem dlaczego ludzie nie potrafia uszanować czyjegos postanowienia ? tez tak mieliscie? Przyznam, ze mnie to drazni bo wtedy tym trudniej w tym wytrwac. Albo mowią " a tam od jednego kawalka ciasta ci sie nic nie stanie". No ale dieta to dieta i tyle, wiec nie wiem po co do tego namawiac. A jedna kolezanka ( tak w ogole to przy kosci i znacznie grubsza ode mnie) powiedziala, ze i tak w tym nie wytrwam bo juz bym dawno zmienila diete...

Gość gość
Ale z czego Ty się chcesz odchudzać? Ty nie masz z czego.

To jest zazdrość. Ludziom trudno przyjąć do wiadomości, że ktoś może próbować więcej dbać o siebie jeśli ich zdaniem wygląda dobrze. Ja od czasu do czasu robię sobie jakieś restrykcje żeby trochę oczyścić organizm i też mi tak proponują po kilka razy, jakby sugerując, że przesadzam, bo jestem szczupła. Ludzie wierzą w to co chcą wierzyć, kobiety pewnie myślą, że to jakaś manifestacja, a za dietą może stać zwykła chęć poprawy czegoś. No ale może być i tak, że rzeczywiście manifestujesz to i zachowujesz się przy tym okazując jakąś wyższość, a one wyczuwają to i próbują Cię złamać, żeby nie czuć się gorsze. Jesteśmy lustrami, pomyśl o własnej intencji to będziesz wiedziała, skąd u nich takie zachowanie.

Gość gość
21:28- ja uważam, ze mam. Może nie jestem gruba, ale myślę, ze lepiej wyglądałam jak ważyłam jakieś 3 kilo mniej, czyli okolo 50 kg. A ,że jestem raczej niska to po mnie jednak widać te 3 kilo. Wczoraj bylam z kolezanka np. na obiedzie, ja sobie zamowilam salatke, a ona chciala przeforsowac zebysmy zamowily razem pizze i ciagle mnie namawiala, ze jak raz sobie odpuszcz eto co mi sie stanie :O Tak, fajnie, odpuszcze sobie raz potem drugi i po diecie...

Gość gość
Hmmm, raczej nie okazuje przy tym wyższości tzn nie mówię np., że nie jem bo chce super wygladac czy cos w tym stylu, ale że tak sobie postanowilam i koniec i przy tym trwam. Mowie to z usmiechem, ale wkurza mnie to namawianie i to juz przez kilka osob... Jednak postanowienie to postanowienie, a jakbym tak jadla na co mam tylko ochote to moglabym byc nawet gruba za jakis czas