Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysoki rachunek za prąd ???

Polecane posty

Gość gość

Przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania . Mieszkamy tylko we dwójkę . Mamy 40 m2 i w poprzednim mieszkaniu też podobna wielkość. Za prąd płaciiliśmy 80 zł na 2 miesiące i za gaz 70 zł Teraz za prąd przyszło 285 zł . Jestem w szoku ... Jedyny plus to taki że nie mamy gazu więc nie płace za gaz . Czy to możliwe , bo zaczynam się zastanawiać czy ktoś nam się nie podłączył pod licznik czy tego gdzieś nie zgłosić

Gość gość
dodam że w poprzednim mieszkaniu była woda z sieci teraz mamy z bojlera ale to chyba nie ma znaczącego wpływu na rachunek . ???

Gość gość
Jak długo tam mieszkacie?

Gość gość
no i świniaczka opiekaliśmy na grillu elektrycznym na balkonie

Gość gość
Ja płacę 120zl za miesiąc a za gaz ok. 30 zl za 2 miesiące, mieszkanie 62 m, blok, mam męża i dwoje dzieci. Patrząc na to, że nie masz gazu a rachunek na 2 mce raczej ok, ale sprawdź licznik, zobacz jak zuzywasz. Czasami może być jakas pomylka.

Gość gość
Jak długo już mieszkacie na nowym mieszkaniu?,to jest istotne.

Gość gość
od 20 czerwca

Gość gość
Przykrec bojler do połowy. On sam zabiera bardzo dużo prądu. Ja na 2 osoby płacę 160zł za prąd miesięcznie. Mój ojciec bojler ma na full i płaci 250zł za prąd,jest sam.

Gość gość
pewnie ten bojler na prąd cię tak urządził.mieszkałam kiedyś w takim mieszkaniu z ciepłą wodą grzaną prądem.nigdy więcej.rachunki to był kosmos.teraz płacę po 40-50 zł miesięcznie (też 2 osoby) a wtedy,mimo że to było z 10 lat temu prą miesięcznie wynosił mnie ponad 100 zł.dziękuję za takie rozwiązania.

Gość gość
Skoro od 20 czerwca to płacisz jeszcze za poprzedników.

Gość gość
nikt nie mieszkał w tym mieszkaniu od stycznia . Boje się że jeśli teraz przez niecałe 1,5 miesiąca jest prawie 300 to za całe 2 miesiące będzie z 400 . Próbowaliśmy bojler przykręcic do połowy ale brakowało nam ciepłej wody musiało jedno czekać po drugim na wode :((