Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzedaz ciagnika a prawo

Polecane posty

Gość gość

Jest mi ktos w stanie racjonalnie powiedziec czy moge sprzedac ciagnik rolniczy ktory dostalem w spadku po ojcu. Ciagnik jest bez dokumentow ( zadnych nie ma ) jedynie tablice Czy jest mozliwa sprzedaz np z zapisem w umowie ze brak dokumentow?

Gość gość
Skoro masz tablice to musisz te dokumenty wyrobić. Czyli dowód rejestracyjny. Ciągnik nie musi mieć ciągłości oc tak jak samochód więc luźna guma. Możesz go sprzedać jako niezarejestrowany i nieubezpieczony ale dowód rejestracyjny musisz wyrobić żeby mieć podstawę do sprzedaży. Inaczej możesz go sprzedać na złom.

Gość gość
Moge go sprzedac jako nie zarejestrowany ale dr musze wyrobic? Przeciez wtedy wlasnie bedzie zarejestrowany? Do wyrobienia dr zadaja przegladu i ubezpieczenia oc, o ile z ubezpieczeniem nie bedzie problemu tak pt nie mam jak zalatwic bo stacja daleko a i on nie za bardzo jest sprawny . Moze ktos ma mozliwosc zalatwienia pt ?

Gość gość
Akurat tutaj ci ktoś odpowie... Mąż ma uprawnienia diagnosty ale nie ma głupich ryzykować karę i utratę prawa wykonywania zawodu. Szukaj gdzie indziej jelenia na lewy przegląd

Gość gość
Przypadkowo trafiłem na ten temat. Jeśli ktoś poszukiwałby części do pługów itp. to znalazłem super stronę - https://sklep-rolnicze.eu/