Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyłyście, że biedniejsi wybierają zazwyczaj jadalne zapachy

Polecane posty

Gość gość

owocowe lub z nutą słodyczy a bogatsi niejadalne np. kwiatowe lub drzewne? Ciekawe skąd wynika taka rozbieżność w gustach.

Gość gość
Ciekawe, ale trzeba by zrobić badania jakieś :) Też to zauważyłam, że ludzie ogólnie mało wymagający prości lubią proste ładne zapaszki z Avonu a droższe im śmierdzą

Gość gość
Nie od dziś wiadomo, że najbardziej podoba się to co się już słyszało albo wąchało (przez reminiscencję). Biedni ludzie od urodzenia nie mają się gdzie oswoić z droższymi zapachami w przeciwieństwie do bogatych, którym takie zapachy serwują rodzice od urodzenia.

Gość gość
Na jakiej podstawie, autorko, zauważyłaś, że biedniejsi wybierają zazwyczaj jadalne zapachy? W psychologii to się nazywa przeniesienie.

Gość gość
Sama pochodzę z biednej rodziny, mam też wciąż ubogich znajomych z dzieciństwa, natomiast w pracy poznałam ludzi z bogatszych domów lub tak jak ja dorobkiewiczów i stąd mam porównanie.

Gość gość
A wanilię. z gozdzikiem i drzewem sandałowym do kogo zaliczysz?

Gość gość parasolka
A wanilię. z gozdzikiem i drzewem sandałowym do kogo zaliczysz?bo ostotnio sobie kupiłam z K Claina.

Gość gość
To zależy czy ta wanilia pachnie jak budyń waniliowy czy suchy proszek

Gość gość
K. Claina sobie kupilas? Hahhaha gratulacje

Gość gośćsylwia
Po co te gratulacje ?brat mi.polecił a ciezko trafic w moj gust .Kupiłam tylko dlatego ze bardzo podobny do nuty zapachowej tanszych perfumow do ktorych jestem przywiązana od lat i stwierdzam ze te z nie są tak trwałe jak te ktorych uzywałam wczesniej. Chyba wroce do poprzednich.Szok bo nawet kolor plynu taki sam tylko wieksza pojemnosc te z Calvina 125 ml a te poprzednie tylko 70ml.Zapach to Euphoria( endles.)Nie robi na mnie wrażenia .Zostaje przy pierwsych ulubionych.

Gość gość
Lubię cynamon, migdał, sandał i skore, tytoń. Kwiatow oraz świeżych nie

Gość gość
Mi z perfum ostatnio nieco zawróciły w głowie Lacoste Eau De Sensuelle. Dość niesamowita kombinacja składników: czarna porzeczka, pieprz, mieczyk, róża, groszek, bursztyn, nugat. Kilkadziesiąt próbek obwąchałam w tym perfumy Hugo Bossa, Diora, też tańsze smrodzidła typu Britney Spears, Rihanna (o dziwo nie takie złe) i nic mi nie przypadło tak do gustu.

Gość gość
Mój ulubiony to Chalon z Lidla i na nic innego go nie zamienię.Mowcie sobie co chcecie.

Gość gość
To teraz będziemy oceniali ludzi po zapachu perfum, jakich używają? Autorze/rko, domyślam się, że jesteś bogaty, ale to nie daje ci prawa do takiej zarozumiałości. Jakoś są i żyją bogaci ludzie którzy nie mają potrzeby wywyższania się.

Faktycznie wszystkie tanie perfumy bardzo podobnie pachną. Moje ulubione to love chloe,nie zamienię na żadne inne :)

Gość gośćsylwia
Nie pachną podobnie Od 10 lat nie trafiłam nigdzie na podobny zapach dopiero ten z Calvina jest podobny ale mniej trwały.

Gość gość
Prawda ze tanie zapachy pachna podonbie, ale nie kazdego stac na flakon za 300-400 zl , bo takie sa naprawde ladne i inne niz reszta.

Gość gość
Nie zgadzam się z autorką, nie należę do ludzi bogatych, biedna też nie jestem, ale w pracy obracam się wśród ludzi zamożnych, jednak większość z nich używa słodkich, owocowych zapachów, czasem mnie aż mdli. Najlepszy jest jeden kolega z naszego działu, może się zdziwicie, ale on, facet non stop pachnie mandarynką

Gość gość
Mi drogie smierdza. Trzeba byc jakims tumanem zeby myslec ze drozsze perfumy pachna lepiej bo...sa drozsze. Owszem dluzej sie trzymaja ale to te same tansze perfumy tyle ze sygnowane marka. Placicie za marke nie za produkt. Byl pewiem performator w 19w. Nas.r.al do puszek i podpisal kupa teakiego a takiego artysty. Sprzedal kazda za kilkatysiecy funtow. Tym zachowaniem chcial zwrocic uwage ze ludzie to idioci i niewazne co ale kupia wszystko opatrzone znanym "drogim" logo.

Gość gość
dziś Performator mowisz? Jestes pewien, ze to nie byl jakis predator? A nie, performator pewnie wzielo sie od perforacji jelita :D Ja glupia juz myslalam, ze pokrecilo ci sie z performerem :D:D x Cos w tym jest, autorko. Ciekawe spostrzezenie w sumie.

gość dziś Performer jak już. A tak poza tym gadasz bzdury. Droższe perfumy rozwijają się. Jak ktoś ma nie wyczulony węch, faktycznie może nie czuć różnicy, ale jednak to pewne upośledzenie zmysłu zapachu. Ciekawe, że nie znając ceny produkty zwykle trafiam w niszę jak spodoba mi się jakiś zapach? :D

Gość gość
Haha. No to u mnie jest odwrotnie :)

Gość gość
złoty Gucci albo Closer (hally bery)z Rossmana

Gość gość
inaksesibl a znasz się na damskich? co sądzisz o tych z avonu?

Gość gość
Mam tak jak pewnie większości ludzi nie bardzo stać mnie na drogie więc zamawiam nawet z ciekawości raz zamówiłem kilka próbek, gdzie 2 ml kosztuje około 20-40 zł. Niestety ale różnica jest kolosalna. Tylko ktoś, kto si e nie zna i nigdy ich nie wąchał, nie wyczuje.

Gość gość
a ja lubie Dior J'adore i to są kwiatowo, - owocowe i drogie są, więc biedota ich nie używa, ale zapach uwielbiam, a jestem biedna.

Gość gość
A co powiesz o tych co wybieraja zapachy mocno pizmowe , gdzie nuta pizma jest bardzo mocno wyczuwalna i przoduje w danych perfumach ? ;)

Gość gość
bardzo lubię piżmo, sandał, fiołek, wanilia, róża jak ktoś się zna niech napisze co to znaczy :P