Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odwiedziny po porodzie

Polecane posty

Gość gość

witam, mam pytanie co sądzicie o odwiedzinach zaraz po porodzie ?jeszcze w szpitalu ? ja jestem w 34 tc i termin mam na wrzesień i się denerwuję bo moja ciotka ze swoją rodzinką (kuzynka już dorosla ma być chrzestną + kuzyn 15 lat )zapowiedziała , że jak tylko dam znać , że rodzę to one od razu przyjeżdzają, nie wiem po ch.., i nie rozumieją , że nie chcę , nie mam ochoty na godzinne przesiadywanie gości w szpitalu :((( masakra ja nie wiem jak bedę się czuć bo mimo, że to moja 3 ciąża bo być może czeka mnie cc i nie mam pojęcia jak to będzie a poza tym nawet jak się da sn to każy poród jest inny :( a gdzie tu jeszcze ich gościć kilka dni bo już mnie informują , że na kilka dni się zjawią ?? bo to taki typ ? a mój mąż zamiast ogarnąć starsze dzieciaki do szkoły i szybko dom i przyjechać do mnie potem starszyzne odebrać lekcje odrobić z nimi , zawieźć na dodatkowe zajęcia to będzie mial jeszcze gości na głowie i usługiwanie im, oni są strasznie głośni i nie mówią tylko do siebie wrzeszczą . Ja rozumiem mama i teściowa (moja jest bardzo kochana )ew. bratowa czy same siostry męża to bardzo mi bliskie osoby ale one to do szpitala na 15 min i już wychodziły. A po powrocie do domu to dopiero tak po 2 tygodniach siostry z rodzinami się zjawiały . Jedynie mój tata zaraz przychodził jak wracałam ze szpitala albo czekał na mnie już u mnie ale my mieszkamy nad sobą w bloku i jestem z nim mocno zżyta. On do szpitala nie jeździ więc się niecierpliwił :)

Gość gość
To nie dawaj znac i juz. I powiedz matce, ze tez maja nic nikomu nie mowic. Powiesz jak minie 6 tygodni. Akurat. Po okresie pologu. Dobre i dla cb i dla dziecka.

Gość gość
to nie dawaj znac ze rodzisz... bedziesz miec wazniejsze rzeczy na glowie :D popros rodzine o dyskrecje, a ciotke poinformujcie po porodzie, a do domu to je wpuscisz jak Ty bedziesz na to gotowa. ja sobie nie wyobrazam takich odwiedzin , po porodzie trzeba odpoczac i oswoic sie z sytuacja a nie goscic ciotki ktore beda ogladac dzieciaczka i wypytywac o porod

Gość gość
Niby można nie dzwonić, ale znając życie jak zadzwonię do dziadków z informacją , że urodziłam to babcia w 3 sekundy do niej zadzwoni.Bo przecież trzeba. O ciąży też musiała jej powiedzieć bo jak tak można. a my chcieliśmy po 3 m-cu powiedzieć. I tak źle i tak nie dobrze. A akurat przed dziadkiem nie chciałabym ukrywać faktu porodu bo dużo mu zawdzięczam.

Gość gość
Ale Ci fajnie, już we wrześniu:-) ja jeszcze do połowy listopada muszę czekać:-/

Gość gość
Teoretycznie we wrześniu :-) ja już bym chciała...

Gość gość
Na kiedy masz termin?

Gość gość
10.09 lub 07.09 więc już bliżej niż dalej :-)

Gość gość
A to nie potrafisz ciotce wprost powiedzieć, że chcesz mieć spokój i sobie nie życzysz żadnych spędów? Że mąż ma na głowie starsze dzieci i nikt im nie będzie koło d**y latał, bo sobie hrabiostwo umyśliło odwiedziny?

Gość gość
Co to znaczy, one mnie informują, że na kilka dni się zjawią. Mówisz, że absolutnie się nie zgadzasz, bo noworodek potrzebuje spokoju, że chcesz ten czas spędzić z najbliższą rodziną, dać starszym dzieciom czas na oswojenie się z nową sytuacją i tyle. Że mogą przyjechać ale za dwa miesiące i koniec rozmowy.

Gość gość
Po pierwsze, masz juz dzieci, wiec chyba wiesz ze obcy ludzie w domu nie sa miłe widziani? Bakterie itp, po drugie pytam czy masz buzie do mówienia? To albo mówisz, Że żadnych odwiedzin - albo maz, on sie nie powinen cackac, albo nie dzwon do nikogo i trzymaj w tajemnicy, skoro masz taka powalona rodzine.