Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opóźniająca się miesiączka.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od 8 dni spóźnia mi się miesiączka. W ostatnim miesiącu miałam normalnie a od tamtej pory nie uprawialam sexu. Stresuje się tą sytuacją bo nie wiem co sie dzieje. Wiem że nie powinnam. Macie jakieś dobre sposoby na przyspieszenie miesiączki?

Gość gość
Stosunek płciowy

Gość gość
Też mam podobny problem. Kochałam się z m. 13 czerwca. Zakończył w prezerwatywnie a przed wtryskiem i założeniem gumki był dosłownie na chwilkę we mnie. Okresu do dziś dnia nie mam. Ciąża?

Gość Cleo1976
Włożenie członka "na chwilkę" bez prezerwatywy może się zakończyć ciążą.Szczególnie w dni płodne.Opóźnienie miesiączki powyżej 7 dni jest normalnie wskazaniem do wykonania testu ciążowego.Ale może też być spowodowane opóźnieniem owulacji, np.z powodu stresu.Miesiączka normalnie występuje 10-18 dni po owulacji.Ale dopóki nie było jeszcze owulacji, nie będzie i miesiączki.

Gość gość
7 dni, to żaden alarm. Do 10 dni opóźnienia nie ma się czym przejmować. Powyżej 10 dni można zrobić test. Na przesunięcie okresu może wpływać nawet upalna pogoda, stres itp. Polecam dobry magnez z wit. B6

Gość gość
gość dziś Też mam podobny problem. Kochałam się z m. 13 czerwca. Zakończył w prezerwatywnie a przed wtryskiem i założeniem gumki był dosłownie na chwilkę we mnie. Okresu do dziś dnia nie mam. Ciąża? xxx Nie

Gość gość
Cleo zmieniłam pracę i trochę nerwów jest. Po drugie choruje na tarczyce i zwiększyło mi dawkę leków. A po 3 mam bardzo nieregularne cykle więc nie jestem w stanie powiedzieć czy to były dni płodne czy nie. Biorąc pod uwagę że cykle mam ok. 35 dniowe to spóźnia mi sie 16 dni okres. Za tydzień idę do ginekologa.. wątpię żeby to była cisza. Do tego musi być wytrysk bo przecież w wydzielanie nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia.. czasami już nie mam siły do samej siebie

Gość Cleo1976
Przy problemach z tarczycą rzeczywiście możesz mieć nieregularne miesiączki.Oraz, jeżeli Cię to pocieszy, często mniejszą szansę na zajście w ciążę.Ale nie jest prawdą, że przy nieregularnych cyklach "nie da się" powiedzieć, kiedy jesteś płodna, a kiedy nie.Da się, pod warunkiem, że nie stosujesz obliczeń (kalendarzyka) tylko obserwujesz swoje ciało.Z powodzeniem robię to od 15 lat, a mam BARDZO nieregularne cykle.Najkrótszy miał 29 dni, a najdłuższy-89.Jeżeli chodzi o preejakulat (wydzielinę członka) to zdania na ten temat są podzielone.Starsze badania wskazywały na to, że nie zawiera plemników, nowsze-że tak.Ja bym nie ryzykowała.

Gość gość
Ciąża mnie nie przeraża. Ucieszyłabym się. Nawet lekarz mówił że z moimi dolegliwościami lepiej ciąży nie planować bo się nastawić i będę tym żyła i może nie wyjść że lepiej spontanicznie i na luzie i wszystko się uda

Gość Cleo1976
Gościu-czasami zdarza się, że kobiety z zaburzeniami hormonalnymi łatwiej zachodzą w ciążę, niż te bez żadnych problemów.Sama jestem tego przykładem.Powodzenia życzę.

Gość gość
Niestety to nie ciaza☹ dostałam okresu wczoraj.. jak zwykle obfity i bolesny...