Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z zasypianiem po nocnym karmieniu

Polecane posty

Gość gość

Piszę z prośbą o radę. Otóż mój niespełna półroczny brzdąc wybudza się codziennie między 3:00 a 5:00 nad ranem, następnie jest karmiony, a po zaspokojeniu głodu wcale nie w głowie mu sen, tylko zabawa i gaworzenie (z samym sobą). Nie wiem już, co mam robić, żeby normalnie mógł później zasnąć - z reguły wycisza się około godziny, półtorej i dopiero wtedy zasypia. Oczywiście nie muszę dodawać, że my przez ten czas nie śpimy, a ja najczęściej już nie kładę się spać, bo jestem tak wybudzona. Mały jest kładziony spać o 20:20, a budzi się o 6:00 rano. W dzień śpi w dwóch drzemkach w sumie 1,5 godziny (max 2). Próbowaliśmy białych szumów, rytuałów ze śpiewaniem kołysanek, zawsze mówimy dobranoc, głaskania, ale najczęściej póki jest spokojny zostawiamy go samego, żeby nie rozbudzał się. Jakieś inne pomysły na przespaną noc?

Gość gość
Moja też czasem nie może zasnąć jak się obudzi. Z tym, że ona budzi się w nocy 3 razy na karmienie. Zazwyczaj po każdym karmieniu zasypia, ale są takie noce, kiedy po pobudce zaczyna się uśmiechać i gaworzyć. Włączam jej szumisia, daję smoczka, ale nie zawsze pomaga. Czasem nie śpi jakieś 1,5 godz. Takie uroki macierzyństwa. A w dzień nie marudzi, nie jest częśćiej śpiąca? Może za mało tych drzemek w dzień, czasem jak dziecko jest zmęczone tym w gorzej śpi w nocy.

Gość gość
*śpiący ;-)

Gość gość
W dzień mało śpi (a nawet bardzo), ale nie jest marudny. Chciałabym, żeby spał więcej w ciągu dnia, ale też nie mam metody. Czasami spacer w wózku pomaga, ale też nie zawsze. Tak dla przykładu: dzisiaj obudził się o 4 rano i do tej pory nie miał jeszcze żadnej drzemki...

Gość gość
Też się chętnie dowiem...