Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój komputer

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam dość nietypowy problem. Niedawno całkiem przez pomyłkę chciałem umieścić mój folder w koszu. Niestety owy folder nie znalazł się w koszu tylko zniknął z pulpitu. Czy wiecie co mam zrobić? Szukałem już na partycji domyślnej i tej mojej własnej, wyświetla się ten folder jako znaleziony, ale po kliknięciu na niego wyskakuje mi komunikat, że go tutaj nie ma bo ponoć zmieniłem lokalizacje pliku. Pobrałem też program do odzyskiwania usuniętych rzeczy (na wszelki wypadek, gdybym to jednak zrobił, chociaż jak?) i nic ;( Ani śladu po moim folderze, na którym były zdjęcia z rodziną i w ogóle. Ktoś powie : zanieś go do informatyka on to za ciebie zrobi, ale nie mam ochoty wydawać na takie coś grubo ponad 50 zł, bo stwierdziłem że jest jakiś sposób na odzyskanie go. Jakieś propozycje? Jak mam postępować gdy takie coś się stało?

Gość gość
Moze byl za duzy by zmiescic sie w koszu a wtedy zostal skasowany bezpowrotnie

Gość gość
zobacz czy masz masz przestawiona opcje Usuwanie plików w Windows pomijanie kosza

Gość gość
Miał jakieś 3 GB więc to raczej nie tak dużo, ale czy tak mogło się stać że go usunęło i już nie da się go odzyskać?

Gość gość
klikasz prawym na kosz wlasciwosci

Gość gość
Jeśli chciałbym coś usuwać to i z kosza też by się usunęło, no ale żeby aż tak? :(

Gość gość
klikasz prawym na kosz i wlasciwosci

Gość gość
Sciagnij photorec 7.0 NA INNY DYSK niz ten, na ktorym skasowales pliki i odzyskuj, wybierajac katalog docelowy NA INNYM DYSKU niz ten, na ktorym skasowales pliki. Dzieki temu nie nadpiszesz tych skasowanych plikow (bo system traktuje je jako wolne miejsce i jak zaczniesz zapisywac na tym dysku to moze to wolne miejsce wykorzystac, nadpisujac bezpowrotnie skasowane pliki).

Gość gość
Mam tylko ustawione takie coś : Ustawienia dla wybranej lokalizacji : Rozmiar niestandardowy : Rozmiar maksymalny (MB) : 96932

Gość gość
a odzyskac mozna w przywroceniu punktu kontrolnego z systemu poprzedniego dnia plik

Gość gość
Dziękuj***ardzo za wszystkie odpowiedzi, a jeśli niestety żadna by mi nie pomogła to jak miałbym dalej postępować?

Gość gość
Tak, pokazuje mi się ten sam folder który "usunąłem" ale gdy go klikam wyświetla mi się komunikat, że nie znajduję się on w poprzedniej lokalizacji i już go tam nie ma

Gość gość
moze masz poukrywane pliki

Gość gość
Być może, jak sprawdzić (jeśli się w ogóle da) czy mam ukryte pliki? Chociaż sama nazwa "ukryty plik" no ale może jest sposób na sprawdzenie >.<

Gość gość
Pytanie do pana/pani od photo-recovery : 1.Dlaczego mam to robić na innym dysku niż ten, na którym są usunięte pliki? 2. Zeskanowałem już (nie wiedzieć czemu) wymienny dysk, bo mojego domyślnego C: się nie dało, a gdy chciałem odzyskać usunięte pliki pokazał mi się komunikat że muszę posiadać pełną wersję programu żeby móc je odzyskać, co w takim przypadku?

Gość gość
DO WSZYSTKICH JESZCZE AKTYWNYCH POD TYM TEMATEM : Co prawda odzyskałem większość usuniętych plików z mojego komputera, ale niestety nie przywróciłem zawartości usuniętych folderów, czy jest jakaś opcja żeby to odzyskać? :( :(