Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ale jaja dopiero 3 test po okresie wyszedł pozytywny

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy test zrobiłam 2 dni po tym jak nie dostałam okresu i test był negatywny, kolejny zrobiłam za kolejne 2 dni i znowu negatywny - to było wczoraj . A dziś znowu zrobiłam test i jest blada druga kreseczka ;-)

Gość gość
Któraś z was tak miała ze testy fałszowały wynik? Jestem taka szczęśliwa :-)

Gość gość
Może za wcześnie tamte dwa były zrobione , stąd ten ostatni dodatni. Najlepiej zrób badanie krwi i będziesz mieć pewnośc.

Gość gość
Tak w ogóle to czułam ze zaszłam w ciąże ale te testy ciagle wychodziły negatywnie- dopiero prawie tydzień po tym jak powinnam była dostać okres pojawiła się delikatna druga kreseczka.

Gość gość
Jak to za wcześnie przecież pierwszy test zrobiłam dwa dni po tym jak mi się spóźnił okres także wcale nie za wczesnie

Gość gość
Jak to za wcześnie przecież pierwszy test zrobiłam dwa dni po tym jak mi się spóźnił okres także wcale nie za wczesnie x Tak , za wcześnie bo przy 28 - dniowym cyklu, jeśli do zapłodnienia doszło w 14. dniu cyklu, hormon w moczu pojawi się dopiero po 4. tygodniach od zapłodnienia. Dlatego pacjentki, które robią sobie test przed upływem dwóch tygodni, czy po zatrzymaniu miesiączki mogą mieć test ujemny. I nie znaczy, że test jest źle zrobiony, tylko, że stężenie hormonu w moczu może być jeszcze zbyt niskie, aby test wyszedł pozytywnie.

Gość gość
Ja mam cykle 30 dniowe i owulacje miałam 15 dnia cyklu a kochałam się dzień przed owulacja. Jestem bardzo zaskoczonA bo sądziłam ze gdy spóźnia się okres to wynik powinien być wiarygodny.

Gość gość
Wiarygodny jest ale dopiero ten , wykonany najwcześniej tydzień po braku spodziewanej miesiączki. Czyli ten twój ostatni test można uznać za wiarygodny .Wcześniejsze były negatywne z powodu braku odpowiedniej ilości hcg w moczu

Gość gość
Jestem taka szczęśliwa ale i pełna obaw bo to moja pierwsza ciaza:-)