Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z Was oddawał krew?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyglądają badania? Chce iść pierwszy raz i zastanawiam sie jak to jest. Czy lekarz bada, sprawdza uzebienie itp? Czy tylko wypełnia się jakąś kartę i ew robia badania krwi

Gość gość
ja kiedyś ściągałem ludziom krew, jest masa pytań, sprawdzają żelazo, musisz mieć minimum wage i wzrost, nie mieć chorób wenerycznych itp. Masa ludzi odpada na pytaniach, bo reguły zaostrzają z roku na rok.

Gość gość
A po co ryzykowac ze czyms zarażą

Gość blood orange
oddawałam krew w Anglii więc nie wiem czy bardzo pomogę - trzeba było wypełnić formularz i potem sprawdzali szybko poziom żelaza - nakłuli jeden palec. Potem jeśli wszystko w porządku idziesz i oddajesz krew

Gość gość
gość dziś A po co ryzykowac ze czyms zarażą Zgłoś niczym cie nie zarażą, bo na wszystko używane są jednorazówki, zero szansy, jedynie to można zasłabnąć jak za dużo krwi upuszczą w stosunku do wagi, częste są zasłabnięcia, a rzadziej jakieś dziwne reakcje typu konwulsje itp

Gość gość
Ta tak sie gada a poten tyle osób zarazonych w szpitalach itp lekarz moze sie pomylil

Gość gość
Bardzo wam dziękuję za odpowiedzi :)

Gość Kamilkaa 26
Ja regularnie oddaje krew. Wiąże się to z tym, że musze też regularnie suplementować żelazo. Stosuje chela-ferr bio complex i w ogóle nie zdarzają mi się niedobory

Gość Docia 93
Ja nie oddaje, bo notorycznie mam anemie. Też stosuje żelazo - acti-globin ale niewiele to niestety daje.

Gość Kamilkaa 26
Acti-globin też przez jakiś czas stosowałam, ale mnie po nim strasznie żołądek bolał. W ogóle mam wrażenie, że ten suplement się beznadziejnie przyswaja.

Gość Weronika Ika
Masz rację Kamilo, forma żelaza zawarta w Acti-globin ma bardzo małą biodostępność. Ja niestety też zmarnowałam czas na branie tego suplementu bez efektów.

Gość Daria 921
Ja również oddaje krew i kilku preparatów już próbowałam z żelazem. Najlepiej faktycznie sprawdził się ten z chelatem - chela-ferr. Po prostu najlepiej sięprzyswaja.

Gość Fabrycja21
Z acti-globinem radzę na prawdę uważać. Ten suplement powoduje podrażnienia żołądka. W moim przypadku ból utrzymuje się już kilka tygodni. :/

Gość Oleczka J
Nie ma opcji, żebym jeszcze raz zaufała producentowi acti-globin. Ten suplement to tak jak piszecie, totalny syf! Bóle brzucha już po tygodniu stosowania. Dramat.

Gość Kinia 51
Chelaty się najlepiej przyswajają, czy to magnez czy żelazo. Ja używam chela-ferr forte i nie mam problemu z niedobrami, chociaż obficie miesiączkuje