Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się pójść do pracy

Polecane posty

Gość gość

Strasznie sie boję pójść do pracy, mam fobie społeczną i jestem strasznie nieogarniętą osobą. W szkole zawsze jak mnie ktoś o coś prosił np. nauczycielka żeby coś przynieść to ja często nie wiedziałam o co chodzi i wszyscy sie ze mnie śmiali. W szkole zawsze przeżywałam 100 tys wpadek i upokorzeń przez moją nieporadność nie wiem czy to ze stresu czy naprawdę jestem głupia, mam teraz minusową pewność siebie. Myślę sobie że nawet jakbym układała towar na półkach to bym nie wiedział czy dobrze i czy tyle ma być rzędów mąki czy cukru. Nie chce siedzieć w domu ale nie umiem sie przełamać ale przecież w końcu muszę. ;( Marzę o pracy w której będę wiedziała co robić i jak i w której będę pewna że robie wszystko tak jak trzeba i w której przede wszystkim nie będę bała się współpracowników. A tak to czuję że przyjdę stanę na środku i nie bede wiedziała co robić albo ktos mi powie wszystko w skrocie bo bedzie sie spieszyl,ja ze stresu nie zrozumiem i nie bede wiedziala co robic. :( Pomocy czy naprawde w pracy moze byc tak zle ?!

Gość gość
Może psychiatra? Nie mówię tego by Cie wysmiac ale nie rozumiem Twoich obaw skąd one się biorą? Ja przeżyłam tragedię, musiałam się utrzymać i poszłam do mega odpowiedzialnej pracy o której nie miałam pojęcia -ale szybko te pojęcie musiałam zdobyć. Łatwo nie było ale rzucona na głęboką wodę utrzymalam się.

Gość gość
Pewnie gdybym nie miała jedzenia tobym sie ruszyła gdzieś :D Obawy takie miałam zawsze właśnie z powodu moich wcześniejszych wpadem stwierdziłam że do niczego się nie nadaje. Nawet jak czasami w szkole były prace w grupach to sie cieszylam ze jestem w grupie bo sama nie zrozumialam zadania. Jakaś niekumata jestem

Gość gość
No strach przed ludźmi to jest też główny powód przede wszystkim

Gość gośćFobiczka
Autorko, ja mam fobię społeczną i pracowałam na wykładaniu towaru ABSOLUTNIE NIE POLECAM DLA FOBIKA TEJ PRACY!!!! tylko cię wykończy psychicznie.

Gość gość
Też coś takiego miałem. Może nadal nieraz mam. Główny powód to stres. Niektórzy ludzie wolą pracować sami, nie czują się obserwowani, przez innych i mogą się lepiej skupić na konkretnym zadaniu. Winą jest wysoka wrażliwość na bodźce.

Gość gość
Aż mi sie plakac chce jak mam isc