Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćniemadka

Nie rozumiem takich kobiet

Polecane posty

Gość gośćniemadka

Jestem w ciazy, 27 tydzien, brzuch mam spory, upał mi doskwiera, ale nie rozumiem, za nic w swiecie kobiet w ciazy w przykrotkich koszulkach ktorym od dołu wystaje brzuch albo jeszcze lepiej- ledwo co go zakrywaja. Jak trudno zrozumiec, ze taki widok nie jest przyjemny, nie jestescie seksi ani bardziej kobiece. To cos w stylu gołych dzieci na plazy, w czasach gdy kostium kapielowy kosztuje grosze na promocji. MaDki- ogarnijcie sie!

Gość gość
A wies ze mam to samo odczucie, znaczy wczesniej mi to nie przeszkaszlo bo w ciazy nie bylam i nie zwracalam uwagi. Z wystajacym z pod koszulki brzuchem chyba nie widzialam, oprocz siebie :x ze wszystkiego nagle wyroslam a musialam do lekarza, znaczy, koszulka dluga ale sie podwijala. Raz mi sie zdarzylo i z malym brzuchem.Kupilam od razu wieksze, by nie razic. Za to jakas moda na ekspinowanie brzucha , w idealnie dopasowanych sukienkach, znaczy mysle ze i bez brzucha bylyby dopasowane.Masakra

Gość gość
Podpisuje się pod tym

Gość gość
A ja widzialam na plazy ciezarna w bikini( ciaza zaawansowana) jakos nie zrobilo to na mnie wrazenia , dziewczyna byla szczupla ze sporym brzuszkiem , zadbana

Gość gość
Ja w obu ciążach po plaży chodziłam w bikini, ale nie wyszłabym na ulicę z odkrytem brzuchem nawet jakbym miała kaloryferek na brzuchu.

Gość gość
na plazy jestem w stanie zrozumiec, tez nie kupowalabym specjalnie stroju dla ciezarnych... ale wywalone brzuchy na ulicach to przesada... obcisle sukienki mi nie przeszkadzaja

Gość gość
A to kobieta w ciąży powinna nosić worek 5XL żeby nikt nie zauważył ciazowego brzucha? normalne jesteście? Co jest złego w sukience opinajacej i ładnie eksponujacej brzuszek? Co innego za krotka bluzka a co innego sukienka, która go zakrywa i podkreśla :o

Gość gość
Każdy chodzi ubrany tak jak lubi :) mnie to nie przeszkadza ani tym bardziej nie interesuje.

Gość gość
gość dziś Może po prostu "eksponowanie brzuszka" jest mało estetyczne. Nie ma czego eksponować.

Gość gośćniemadka
To czy ktos chodzi luzno, czy opieto ubrany to jego sprawa, tak samo plaza, miejsce w ktorym wiadomo- kazdy ma prawo sie rozebrac, jesli komus odpowiada i sluzy opalanie w ciazy, to prosze bardzo. Ale te kobiety w supermarketach i przykrotkie koszulki i to najczesciej prowadza dziecko za reke, wiec to nie jest ich pierwsza ciaza, ze nie maja sie w co ubrac, bo chyba w poprzedniej nie chodzily do porodu w bluzkach nad pępek- tragedia. Sama wybralam sie na zakupy by wlasnie wybrac kilka koszulek dluzszych i luzniejszych. Nie musza byc ciazowe, w kazdej sieciowce sa obecnie na promocji. Za stowe mozna miec kilka porzadnych. Załamałam sie.

Gość Aaaaaania
Nie kazdego stać na wymianę garderoby w ciąży,ale można kupić za 15zł pas ciążowy, który pięknie zakrywa dół brzucha odkryty przez przykrótkie koszulki. Pół gołe bruchy wyglądają fatalnie.

Gość gośćniemadka
Powiem szczerze, ze nie spotkalam sie z pasem, choc slyszalam, bo chetnie sama bym zakupiła. Gdzie mozna go dostac?

Gość gość
Pierniczysz, ostatnio na ciuchach za 4 koszulki na wage zaplacilam 8 zl! Koszulkiwieksze i jedna strikte ciazowa!

Gość gość
A to kobieta w ciąży powinna nosić worek 5XL żeby nikt nie zauważył ciazowego brzucha? normalne jesteście? Co jest złego w sukience opinajacej i ładnie eksponujacej brzuszek? Co innego za krotka bluzka a co innego sukienka, która go zakrywa i podkreśla pechowiec.gif x Myślę, że autorce chodziło raczej o zakładanie za krótkich koszulek takich sprzed ciąży na spory ciążowy brzuch. Ani to ładne ani estetyczne. A ty piszesz o podkreśleniu brzucha ciążowego odpowienim, nawet niech będzie obcisły, ubiorem.

Gość gość
Ja jestem w 26 tc i też mam spory brzuch, uwielbiam bawełniane, zwiewne sukienki do kolan, bluzki tak do połowy pośladka i spodenki nad kolano. Jestem raczej szczupła mimo brzucha. A odkryty brzuch nie podoba mi się u nikogo.( Nie mówię o plaży)

Gość gośćniemadka
Dokładnie, niech beda bluzki bez ramiaczek, szorty, co tam chca, jesli im odpowiada ( ja tam wole załozyc ładna sukienke w kształcie A, ale to juz rzecz gustu), ale bez gołego brzucha w za małej bluzce! I tu nie wazne czy dziewczyna szczupła, czy przy tuszy, nawet na okladkach mamusiowych gazet sa czesto kobiety w takich koszulkach i dla mnie to oblesnie, mimo wyretuszowanego brzucha. I jak widze, podobne odczucia mam nie tylko ja.

Gość gość
Zgadzam się. Odrazu przypomina mi się Kubuś Puchatek:-)

Gość gość
Mi to nie przeszkadza ale ja jestem chyba jakaś inna niż wy. Nie rozstrząsam tak wszystkiego jak wy, nie interpretuje każdego zdania teściowej i mam chyba spokojniejsze życie niż wy.

Gość gość
właśnie widać

Gość gośćniemadka
Zazdroszcze takiego podejscia ;)

Gość gość
Jestem w ciazy, 27 tydzien, brzuch mam spory, upał mi doskwiera, ale nie rozumiem, za nic w swiecie kobiet w ciazy w przykrotkich koszulkach ktorym od dołu wystaje brzuch albo jeszcze lepiej- ledwo co go zakrywaja. Jak trudno zrozumiec, ze taki widok nie jest przyjemny, nie jestescie seksi ani bardziej kobiece. x To patrz swojego brzucha. Tak nawiasem, jeśli ktoś chod******oszulce i widać mu brzuch, tzn. że dół stroju, to również ciuch sprzed ciąży, a to oznacza, że nie przytył w ciąży, albo jest w drugim trymestrze. To mogłabyś autorko nie przesadzać z tym mało estetycznym wyglądem.

Gość gośćniemadka
Jesli komus widac dol brzucha, to znak ze przytył, bo brzuch urosl i czas siegnac po dluzsza bluzke. Patrze na swoj i marzeniem byloby dla mnie patrzec TYLKO na swoj, w swoim domu :) No tyle chciałam powiedziec, ze za małe (tu glownie za krotkie) ciuchy wygladaja obrzydliwie, szczegolnie na dzieciach i kobietach w ciazy. Dziekuje za uwage.

Gość Aaaaaania
Do gośćniemadka Na allegro jak wpiszesz to Ci wyskoczy mnóstwo. A co do kupna w ciuchlandzie to jasne, że można, ale nie każdy lubi i znajdzie coś fajnego. U mnie w okolicy są 2 ciuchlandy i obecne w nich ubrnia ciążowe mi totalnie nie leżały. Dlatego podpowiadam pas. Są też takie fajne wpinki do spodni - montuje się na rozporku i da sie chodzić w ciuchach sprzed ciąży nawet z dużym brzuchem nie świecąc gołym ciałem.

Gość gośćniemadka
Mozna? Mozna! :)