Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

On nie chce sie zgodzic na slub na moich zasadach

Polecane posty

Gość gość

Chce ślubu, to jest dla mnie bardzo ważne, zalezy mi jednak by nie byla to zadna ceremonia tylko my dwoje, swiadkowie i ksiadz. Rodzinie chce powiediec po fakcie, po prostu nie chce ich na slubie i nie chce wesela, moj facet tego nir rozumie i nie wiem czy to nie zawazy na naszej przyszlosci, on nie uznaje czegos takiego ma byc rodzina chocby najblizsza. To juz chyba wole zyc dalej na kocia lape :(

Gość gość
Dlaczego ma byc tak jak Ty chcesz a nie tak jak on chce? Jest takie słowo jak KOMPROMIS (metoda rozwiązania konfliktu, oznaczająca wspólne stanowisko, możliwe do przyjęcia dla stron negocjujących. Wbrew obiegowej opinii kompromis nie jest optymalnym rozwiązaniem konfliktu, ponieważ oznacza konieczność rezygnacji z części interesów każdej ze stron.)

Gość gość
Dlatego, że ja mam swoje powody dla których nie chce żadnych gosci na slubie. Chce tylko by on byl moim mezem na papierze i przed Bogiem, a nie zalezy mi na tej uroczystości

Gość gość
a twój mąż jest prawiczkiem? ty jesteś dziewicą bo jak to sam ślub jest nie ważny

Gość gość
Rozumiem, że masz ku temu swoje powody, ale jeśli chcecie być razem, to musicie dojść do porozumienia w tej kwestii, albo się rozejść, lub żyć bez ślubu

Gość gość
*bo jak nie to sam ślub jest nie ważny

Gość gość
Dlatego napisalem KOMPROMIS. To jezeli on po slubie powie, ze masz mu chapac gale bo on tak chce to bedziesz to robic? Samolubne to Twoje podejscie dotyczace "bo Ty tak chcesz"