Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona987654321

rzeszów, kraków, wrocław, co wybrać?

Polecane posty

Gość zagubiona987654321

mam dylemat gdzie iść na studia magisterskie zaoczne z pielęgniarstwa... najbliżej mam do Rzeszowa (50 km) Które z tych miast polecacie? Chciałabym zaznaczyć, że chciałabym znaleźć prace w zawodzie.. Gdzie byłoby mi najłatwiej? A gdzie byłoby najtaniej? Niestety sama będę musiała się utrzymać..

Gość Miasto Namysłów opolskie wojew
Czemu autorko nie wymieniłaś Opola? Czemu? Przecież w Opolu też można studiować pielęgniarstwo na PMWSZ czemu nikt nigdy nie wymienia Opola?

Gość gość
Rzeszów

Autorko pomyśl o studiach na państwowej medycznej wyższej szkole zawodowej w Opolu dobry poziom lepszy niż w Rzeszowie w Opolu brakuje lekarzy i pielęgniarek więc opole chce ich kształcić i kształci i przyjmą cie tam do pracy z pocałowałem ręki :)

Gość gość
Rzeszów na Urz. To najtańsze z tych miast i też za dojazdy mniej Ci wydzie.

Pomyśl o Opolu

Gość gość
Rzeszów bo to stolica innowacji

Gość zagubiona987654321
jedyne co mnie zniechęca do Rzeszowa to to że dalej będę przez kolejne dwa lata mieszkać domu? Boję się że będę kiedyś jeszcze tego żałować... no i zastanawiam się czy znaleźć pracę byłoby mi tam tak łatwo? z drugiej strony, w domu nie było mi źle, a nawet wygodnie, bo mieszkam tylko z mama i mam auto i tak naprawdę nic mnie to wszystko nie kosztowało/kosztuje.. do Opola mnie jakoś nie ciągnie ;)

Czemu do Opola cie nie ciągnie przecież opole jest bogatsze niż Rzeszów lublin nie wspominając o Krakowie opole jest 3 najbogatszym miastem wojewódzkim po Warszawie i Wrocławiu tam brakuje lekarzy więc pracę znajdziesz zastanów się jeszcze raz

Pomyśl jeszcze raz o Opolu

Gość zagubiona987654321
ktoś jeszcze spróbuje mi doradzić? Liczę na waszą pomoc :)

Gość gość
Do Rzeszowa, bo tanie życie

Autorko 21:15 pisałem żebyś jeszcze raz pomyślała o Opolu

Gość zagubiona987654321
wezmę pod uwagę Opole ;) a nikt się nie wypowie na temat Krakowa ani Wrocławia? Jak tam się studiuje? Jak to jest w rzeczywistości ze znalezieniem pracy w tych miastach?

Gość gość
Chyba Kraków jest najfajniejszy jeśli chodzi o studiowanie ;)

Gość gość
A w Rzeszowie może i wyjedzie najtaniej, ale... czy nie pomieszkać przez te 2 lata w innym miescie skoro jak rozumiem masz taka mozliwość? Skoro Cię na to stać to wybierz Kraków, piekne miasto, nie wiadomo czy bedziesz kiedys miala okazje tam mieszkac. Zreszta Wroclaw tez jest fajny

Gość zagubiona987654321
co to znaczy najfajniejszy?? ;)

Gość zagubiona987654321
nie powiedziałam, że mnie na to stać :) będzie mnie stać jak znajdę pracę :) tylko pytanie, czy znalazłabym np. w taki Krakowie prace jako pielęgniarka bez żadnego doświadczenia, dopiero co po licencjacie?

Gość gość
No, że chyba najwięcej rozrywek, knajp, ciekawych miejsc, że w ogóle to takie klimatyczne miasto poza tym ładne okolice, blisko Tatr. A w Rzeszowie tez co prawda są te dwie wieksze galerie Rzeszów i MIllenium i kilka mniejszych, jest kilka knajp na rynku, ale nieporownywalnie mniej jak w Krakowie... Miasto sie rozwinelo przez ostatnie lata, ale nadl do Krakowa czy Wroclawia mu daleko. Może tylko ten plus, ze w Rzeszowie jest czyściej

Gość gość
Ładniejszy jest Wrocław od Krakowa

Gość gość
21:41- no to troche zmienia postac rzeczy... Jesli Cie na to nie stac to moze wybierz jednak Rzeszów, ale z drugiej strony w Krakowie raczej predzej bys znalazła prace tak mi sie wydaje... Takze mozesz zaryzykować, ale zawsze moze sie udac z praca albo i moze byc ciezko

Gość gość
rzeszow. najwiecej studentow fajnie sie studiuje ,jest fajnie :)

Gość zagubiona987654321
wszystko fajnie brzmi :) tylko żeby chodzić do tych knajpek to trzeba mieć kasę :P więc dalej wrócę do pytania? Jak to jest z tą pracą? Znalazłabym związana w zawodzie? Bo z czegoś musiałabym się utrzymać.. a studiować zaocznie i pracować nie w zawodzie, np. na kasie, to nie to czego bym chciała

Gość gość
W Krakowie jest droższe życie

Gość gość
nikt cie nie zatrudni bez doświadczenia we Rzeszowie, Wrocławiu czy w Krakowie

Gość gość
w za kilkanaście lat Rzeszów będzie bardziej rozwinięty niż Kraków czy Wrocław

Gość gość
staż sobie załatw tak na początek

Gość zagubiona987654321
właśnie w Rzeszowie boję się o tą prace.. jednak mniejsze miasto, dużo studentów, to i miejsc pracy mniej... z drugiej strony w Krakowie też obawiam się że z pracą mogłoby być różnie...tam też jest przecież tylu studentów.. jestem w kropce...

Gość gość
21:46- No wiesz, tutaj nikt Ci gwarancji nie da, że znajdziesz tam pracę. Ale są to większe miasta od Rzeszowa, więc powinna być tez wieksza szansa na to. Niestety jest to pewne ryzyko bo wiadomo, ze gwarancji nikt na to Ci nie da. Może zbierz wywiad wsrod znajomych, poczytaj w necie jakie sa szanse zatrudnienia pielegniarki po samym licencjacie i wtedy zadecydujesz.

Gość gość
21:49- nie sądzę, za duża przepaść, a Kraków i Wrocław tez sie rozwijają. To prawda , ze Rzeszów sie bardzo rozwinął przez ost. lata, ale tamte miasta tez ida do przodu