Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem ze sprzedającym na allegro, pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Odesłałam spodnie do sklepu, do sklepu którego regulamin zezwala na zwroty bez formularza więc nie miałam czasu i wysłałam bez. A oni mi teraz piszą że odrzucają zwrot i powrotem odsyłaja :( I co mam teraz zrobić? No raczej nie przyjmę tej przesyłki.

Gość gość
Jak nie odbierzesz, to odeślą im z powrotem, a Ty najpewniej nie zobaczysz pieniędzy. Nie rozumiem, w czym maja problem? Podałaś swoje dane, wiec bez problemu nawet bez loginu dojdą kim jestes, a zawarłaś numer konta. W sumie nawet gdyby nie, to powinni sie do Ciebie odezwać o nr konta do zwrotu pieniędzy. Ja pracowałam pare lat w Takim charakterze, prawem klienta było odesłanie towaru nieużywanego wraz z metkami, jednym odstępstwem były licytacje - taki towar był tylko na wymianę. Powinnaś zgłosić sprawę do Allegro, ale moze zadzwoń jeszcze do nich, porozmawiaj. Wyraz swojej racje.

Gość gość
Niby tak ale nie napisałam im oficjalnie ze rezygnuje z umowy, a tylko odesłałam.

Gość gość
Ważne jest co oni maja w regulaminie, ale kupujący ma odgórne prawo do rezygnacji. Także zadzwoń do nich, a jesli nic sie nie da, to Allegro ma jakaś infolinie, bo nawet nie wiem? Albo napisz z konkretami co i jak, z pytaniem czy moze tak kupujący zrobić.

Gość gość
Niby tak ale jak czytam fora o prawach konsumenta to musiałam napisać że odstępuje od umowy a niestety tylko wysłałam bez żadnego info.