Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Większość ludzi jest prosta i konwencjonalna

Polecane posty

Gość gość

i tak do bólu konwencjonalna i oceniająca po pozorach albo jakimiś dziwnymi kategoriami, że nie chce się na to patrzeć. Ile głupot się od nich słyszy, to się nie mieści w głowie. Nikt nie jest super mądry i święty, ale ilość stereotypów, jaki pojedyncza osoba potrafi mieć w głowie, jest czasem porażająca. Tutaj już nawet nie ma nadziei, że ktoś się będzie rozwijał i coś się zmieni, bo on sam tego nie chce. Mamy teoretycznie wiek tolerancji, ale tak naprawdę obserwuję tzn. tolerancję wyuczoną - powtarzaną po innych, ale widać, że nie za wiele osób naprawdę ją "czuje". Większość klepie regułki jakby wyuczone na pamięć i dopasowuje się do większości.

Gość gość
ee tam

Gość gość
Wszystko prawda, niestety, są maleńkie środowiska ludzi otwartych i bardziej świadomych, reszta ślepa mniej lub bardziej

Gość Ewa333333
no tak to jest, że stado głupie jest idzie za głównym baranem i nie myśli samodzielnie a że człowiek zwierzęciem stadnym jest, to tak to wygląda jednostki bardziej świadome - są tępione przez stado, które innością jest wręcz przerażone nie jest łatwo być osoba myślącą, ale mimo wszystko myślę, że warto :)

Gość gość
Nie kłóćcie się, bo też zaliczycie się do tytułowej kategorii ;)

Gość gość
Śmieszne jest też to, że ludzie coś popierają, bo popierają ogólną ideę, więc popierają też jej poszczególne elementy. Które czasem do tej ogolnej idei nie pasują albo są irracjonalne, ale ważne, że ktoś z tym związany to powiedział. Ja tego nie umiem zrozumieć.

Gość gość
A co do Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni, to ja generalnie nie lubię w ogóle cytatów, mott. Często są za bardzo uogólniające i nie oddają dobrze rzeczywistości

Gość gość
Zawsze to motto pasuje do każdej sytuacji, która Ci się przydarza?

tak do adekwatnej sytuacji oczywiście nie przydarza mi sie aż tak wiele rzeczy, które mogą zabić, by the way

Gość gość
mnie by tam raczej wypadek samochodowy w którym mogłam zginąć nie wzmocnił, albo ciężki poród

a mnie wzmocnił skoro go przeżyłam, to znaczy, że coś tam jeszcze mam do zrobienia i do przeżycia na tym świecie :)

Gość gość
To już wyjasnione :) jesteś wierząca/albo wierzysz w "przeznaczenie"?

jako, że nie chce mi się z tobą gadać - nie odpowiem a teraz dobranoc wszystkim, zerknę na domo i do spania, bo jutro nowy dzień, m.in. na działeczce :)

Gość gość
Abo takie pożary to ja lubiem tyko szkoda że one najcześciej duszo a potem palo bo ja to lubiem darcie płonocych strasznie im struny głosowe takie przypiekanie wzmacnia i dro sie fajnie a duszony to sie nie drze :( no i trza takie chałupy co wiencej ludzi siedzi podpalać żeby darcia posłuchać :)