Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cinnamonboy

Jak się wygrzebać z marazmu i zwalczyć lenistwo?

Polecane posty

Gość Cinnamonboy

Cześć. Jestem stosunkowo młody, tzn. nie mam jeszcze 30-taki. Od niedawna mam nie najgorzej płatna prace (oszczędzam do 7 000 miesięcznie, zwykle jest to jednak 5 000 bo mam nieregularne wpływy, zreszta dorabiam). Od dłuższego czasu próbuje coś ze sobą zrobić, tzn. szukam pomysłów, by zarabiać więcej (chce kupić mieszkanie, nie wyobrażam sobie pracy do prawie 70-tki). Jednak nie mam wystarczająco dobrego pomysłu na własna firmę...

Gość Cinnamonboy
... Porobiłem trochę prostych www i sprzedałem, ale w tym roku nie idzie już tak dobrze. Miałem plany by napisać książkę, coś tam zacząłem, nie skończyłem. Założyłem bloga, instagrama i FB oraz YT i coś tam wrzucam, ale nie dość regularnie. Gdzieniegdzie mam stałych folllowersow. Ale by osiągnąć sukces muszę więcej pracować, a mi się po prostu nie chce... po pracy jestem zmęczony przede wszystkimi psychicznie (mam nieregularne godziny), wole coś obejrzeć, poczytać, w tym nic ambitnego, np. Kafeterie, wyjść z druga połówka, przyjaciółmi...

Gość Cinnamonboy
Teraz właśnie wróciłem do domu po 2 dniach obijania się z dawno nie widziana przyjaciółka, drugi spędziłem z moja druga połówka. I zamiast wziąć się za robotę mam lenia... Jak się zmobilizować?

Gość Cinnamonboy
Ale chyba jesteś młodsza... 23 lata?