Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zmusić sąsiadów żeby przestali palić śmieciami????

Polecane posty

Gość gość

kupiliśmy dom i to był błąd. chciałam uciec od miejskiego zgiełku i smogu i na świeżym powietrzu wychowywać dziecko. Ale obok sa oni SĄSIEDZI z piekła rodem. noepracujacy, trinkujacy i palący śmieciami. naweT dziś rano :( chce wyjść na dwór a tu smród i czarny dym z komina. szambo oczywiście pompuja na działkę.... W gminie nic z tym nie zrobią bo kierowniczka MOPSU to kuzynka sąsiadki i mają dobre relacje i oczywiście opieka im pomaga bo mają 5 dzieci w tym jedno niepełnosprawne. najstarsza 22letnia córka jest obecnie w drugiej ciazy. 19letni syn po zawodowce dalej się nie uczy i nie pracuje... trafiło mi się super :(

Gość gość
Zgłaszać do strazy miejskiej, albo do wydzialu ochrony środowiska, z ludźmi tego pokroju nie da się nic polubownie załatwić.

Gość gość
Zglos na straz miejska i na policje. Nagrywaj i dokumentuj to co opisalas i sprawa sądowa z powodztwa cywilnego.

Gość gość
Do straży miejskiej dzwoń za każdym razem. Nagrywaj filmy. I do ochrony srodowiska napisz. A także dowiedz się w gminie czy opłacaja wywóz śmieci.

Gość gość
nie ma straży miejskiej. A policja powiedziała ze to sprawa gminy nie ich. A w gminie nic nie chcą zrobić :( smrodu nie jestem w stanie udokumentować. A o czarnym dymie sąsiadka powiedziała ze to od koksu i miału którym palą. A wiem ze palą nawet oponami :(

Gość gość
Wojewódzki/głowny inspektorat ochrony środowiska.

Gość gość
Tylko opisz w inspektoracie ochrony środowiska że policja i gmina mają to gdzieś... To są związki rakotwórcze na ktore narażona jest Twoja rodzina.

Gość gość
o dzięki. spróbuję. tylko ciekawe czy oni sami coś będą robić na własną rękę czy tylko zleca sprawdzenie lokalnym. tak już było jak w powiatowej policji zglosilam ze sąsiad ma metę i handluje lewym alkoholem i fajkami to tylko nasz dzielnicowy przyszedł i wyszedł z flaszka nawet jej nie chowsl tylko otwarcie niósł w ręku...

Gość gość
Zgłaszałaś to pisemnie? postaraj się o świadków, przynajmniej jeśli chodzi o zapachy. Przyłapaliśmy kiedyś sąsiada na spuszczaniu szamba, nagraliśmy filmik, przyjechała Straż Miejska i zgłosili wniosek do sądu o ukaranie.

Gość gość
Z tym dzielnicowy z flaszką i handlem gorzałą to zgłoś do prokuratury! Wywalą go z roboty!

Gość gość
Oczywiście ze spuszczanie szamba na działkę i palenie śmieciami to jest sprawa dla policji, tak samo jak opieka nad dziecmi pod wpływem alkoholu, następnym razem poproś o potwierdzenie ze policjant odmawia interwencji, niech poza nazwisko i stopień i poinformuj ze złożysz na niego skargę, może ruszy tylek. Co ma do tego kuzynka w MOPS?

Gość gość
Wszystko zgłaszaj jak najwyżej najlepiej do głownego insektoratu ochrony środowiska unikniesz kolesiostwa. Z gorzała i papierosy to prokuratura a nawet napisz list do CBŚP.

Gość gość
Z ochrony srodowiska powinni pobrać próbki z komina i pieca i z gleby. Sprawdzić rachunki za wywóz szamba i umowe na wywóz śmieci.

Gość gość
A no to ma, że jak poszłam w gminie w wydziale ochrony środowiska zgłosić to ta babka poszła po tą z mopsu i mówi do niej żeby ona ze mną rozmawiała bo to o jej luzynke chodzi... nie znajdę świadków poza swoją rodzina bo inni sąsiedzi też chyba często tak utylizuja śmieci i szambo. mieszkam tu rok a tylko u mnie w tym czasie była szambiara. wiem to od gościa który wywozi bo stwierdził ze myślał ze tą część ma kanalizację bo nigdy go tu nie xamawiali....

Gość gość
Do głownego inspektoratu zgłaszaj! Nie jakiegoś gminnego,powiatowego czy wojewodzkiego. Jakby co to też do prokuratury o możliwosci korupcji urzędnikow albo nie dopełnienie obowiązkow.

Gość gość
I wszystko zgłaszaj na PIŚMIE !!! rób kopie ksero wszystkiego i bierz potwierdzenie przyjęcia skargi !!!

Gość gość
tylko ze nie mam dowodów poza tym że wiem ze szamba nie wybierają i ze w takie upalne dni jak wiatr od ich strony wieje to śmierdzi.nie nsgram filmu jak wylewaja na działkę bo ich działka jest dość mocno zarosnieta i od nas nic nie widać. A czasami wcześnie rano mam wrażenie ze jakiś silnik gdzieś u nich warczy, jakby np pompa chodziła. Ale nie są się tego nagrać.

Gość gość
Napisy list opisz wszystkie szczegóły+podejrzenie znajomosci sąsiadow w gminie i policji.zrob ksero i wyslij poleconym piorytetem za potwierdzeniem odbioru go Głownego inspektoratu.

Gość gość
Sprawe z papierorami alkoholem i dzielnicowyM zgłoś do prokuratury-podejrzenie korupcji. Napisz też list do CBSP.

Gość gość
tylko jak ja tam będę żyła jak tak wszędzie pozglaszam i na gminę i na policję. już i tak sąsiadów dzieci zaczepiaja mojego syna i wysuwają od ekoswirow. A od września będzie z nimi chodził do jednej szkoły bo zaczyna 1 klasę...

Gość gość
Idź do sąsiadów i zaproponuj że będziesz o nich odbierać śmieci i że im zapłacisz np 10zł za tonę śmieci i sama będziesz wywozić.Kup im zestaw worków. I będziesz miała spokój.

Gość gość
15:17 to po jaka cholere zawracasz mi głowe na kafeterii?! Idz z dzieckiem na podworko powdychać dymu może dziecko Twoje białaczki dostanie albo innego raka :-)

Gość gość
Ale oni tym palą a za 10zl nie kupią tony opału.... najlepsze wyjście to by było sprzedać ten dom :(

Gość gość
Ale Ty to jednak kretynka jesteś.

Gość gość
Ale za 10zł sobie kupią 3 piwa,albo paczke papierosów. Nie będę palić. Tona śmieci to nie tak mało,ale warto zbierać w worki,ważyć i odsprzedać,prawda?

Gość gość
oni nawet z jakiegoś komisu czy wulkanazatora załatwili sobie opony, właśnie podjechala cala ciężarówka tego i sąsiad wolą syna żeby mu opał pomógł znosić :( oni nie palą śmieci z braku możliwości ich pozbycia się bo przecież teraz każdy w gminie za wywóz płaci :( oni śmieci traktują jak opał, a ich palenie daje ciepła wodę a nie ze palą żeby one zniknęły.

Gość gość
Ciepła woda jest potrzebna i kaloryfer w zimie też miło grzeje ,więc śmieci także sa pożyteczne.Opony tez lepiej że sie nie marnują

Gość gość
Dostaną na początek 500zl mandatu a jak stwierdzą poważne naruszenia to z 5tys zlotych kary ich wyleczy. Jak nie zapłacą to komornik coś sobie zlicytuje.

Gość Dzianina15
niestety .... nie zmusisz ... taka prawda . ja od pewneo czasu mam oczyszczacz powietrza . Jak zimą będą palić , t przynajmniej prz otwartym oknie to powietrze będe miała oczyszczone . Innego wyjscia nie widze . a oczyszczacz mam dokładnie ten https://goodair.pl/sklep/sharp-kc-d40euw/

Gość NickyMinaj1
znam to .... mieszkając na jednym z osiedli na Sląsku to własnie czasami mozna poczuc jak palą byle czym . A w Katowicach to juz wgl jest masakra . Zwłaszcza zima . Bardzo cięzkie powietrze . Mam już zakupioną maskę antysmogową https://goodair.pl/sklep/maska-respro-sportsta/