Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marti556

Macie swojego terapeutę czy z problemami radzicie sobie sami?

Polecane posty

Witajcie. Wiecie jak to jest w dzisiejszych czasach ludzie wstydzą się chodzić do terapeuty a jak już chodzą, dużo osób to ukrywa bo co ludzie powiedzą itp. I myślę, że to się i tak zmieniło lecz nadal ma miejsce. Ten fakt wynika chyba z tego, iż jeszcze duża ilość Polaków uważa, że chodzą do terapeuty lub psychiatry tylko wariaci i ludzie psychicznie chorzy. Co oczywiście jest nieprawdą. Sama chodzę od kilku lat do terapeutki http://psycholog-ms.pl/ bo nie umiałam sobie poradzić z nadmiarem problemów i emocji. I uważam to za normalne a wręcz mnie to bardzo rozwija i mi pomaga. Stąd moje pytanie czy chodzicie, jak tak to dlaczego i czy o tym normalnie mówicie czy to dla Was wstydliwy temat? Dziękuje za szczerość pozdrawiam.

Gość gość
marna reklama

Gość gość
Wizyty płatne u terapeuty czy psychologa to tak jak wizyta u wróżki. Kupowanie towaru za który reklamacja nie przysługuje. Nikt kilku tysięcy nie odda jak się terapia nie powiedzie i klient wyjdzie w takim samym stanie lub gorszym niż przyszedł. Przepowiednie wróżki to kupowanie kota w worku, na własne ryzyko, nie wiemy czy się spełnią, czy rady będą dobre. Z tym że za wizytę u wróżki bulisz raz, za terapie u t. kilkadziesiąt razy więcej. średnio 100 zł raz w tygodniu kilka miesięcy lub i lat. Kiedy psychoterapeuta okaże się niekompetentny, okaże się chamem czy narcyzem poskarżyć się nie ma gdzie. Nie ma dowodów, jeszcze zrobi z człowieka wariata. To wcale nie miejsce gdzie się spotyka samych mądrych, dobrych ludzi. Często mądrość życiowa kobiet pracujących w przychodniach kończy się na serialach tv. Aczkolwiek perełki bywają. Zawód jest nieregulowany nikt nie sprawdza czy kobieta z przychodni po 20 latach pracy jeszcze nadaje się do zawodu, własna praktykę terapeutyczną może założyć prawie każdy.