Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tez przejmujecie sie plotkami na swoj temat?jak sobie z tym radzic?

Polecane posty

Gość gość

wychowana zostalam w rodzinie gdzie wszystko sie ukrywalo przed ludzmi, a zwlaszcza przed sasiadami. zawsze gdy cos bylo nie tak ,to rodzina wszystko kryła i gdy na przyklad ktos u nas w rodzinie zaszedl w ciąze bez slubu to ukrywali to i mowili ,że wczesniak sie urodzil.. gdy ktos z rodziny zyl w konkubinacie i mieszka i pracuje z dala od miesciny to udaja ,że ta osoba jest samotna ,mieszka sama i nikogo nie ma.to dotyczy sie mnie ,ale o tym napisze potem. najbardziej w zyciu liczy sie dla nich zdanie innych osob na ich temat. najwazniejsze jest co ludzie powiedzą i aby nie mowili zle. gdy jest nieposprzatane i przyjdzie sąsiadka to od razu sinieja z nerwów ,że teraz to ich obgada wszedzie ,że w domu syf itd. ja przez to wszystko tez teraz boje sie plotek i nie wiem jak sobie z tym radzić..ciagle martwie sie ,że ludzie mnie obgadują ,że zyje w zwiazku bez slubu ,bo mama sie wstydzi za mnie i mowi mi o tym wprost. .ludzie tego nie rozumieją i bardzo mnie niszczą plotkami. ciagle pytaja moja rodzine dlaczego nie mamy slubu do tej pory a juz 6 lat zyjemy ze soba. doszlo do tego ,ze matka gdy idzie droga i widzi jakas sasiadke plotkare ,to chowa sie i ucieka przed nią ,zeby tylko jej nie zapytala coś o mnie. sąsiadki nie lubią mojej mamy i ciesza się ,że" nie udało sie maryśce córki wychować i ma corke nieudaną"a u nich wszystkie dzieci juz powychodzily za mąz i zyja normalnie i po bożemu. ja mam poczucie winy ,że rodzina tak sie za mnie wstydzi.z drugiej zaś strony to moj wybor zyciowy i ja jestem z tym wyborem szczesliwa i nie mam zamiaru dzialac pod presja rodziny ,a tym bardziej sąsiadek. slub pewnie wezme kiedyś ,ale jeszcze nie teraz.szkoda ,że ludzie tak bardzo wpieprzaja sie w moje zycie i nim zyją. nie jestem przeciez az tak barwną i interesujaca postacią

Gość gość
hehe

Gość gość
Bałam sie plotek i opini ludzi dopóki nie zostałam sama z problemami,był wtedy tylko przy mnie przyjaciel,nie było rodziny ani sąsiadów...takich sytuacji było więcej więc po wielu latach mam w d***e co ludzie o mnie mówią,jak ktos włazi z buciorami w moje zycie to go o******lam a rodzinie kazałam mówić że to moje życie,ze jestem dorosła i ze jesli mnie nie interesuje czy któras z moich kuzynek czy ciotek albo znajomych ma romans,nieslubne dzieci czy jest dziwką czy konkubiną to ich nie ma prawa interesować moje zycie i moje sprawy...w przeciwienstwie do reszty rodziny nie jestem praktykującą katoliczką i sie tego nie wstydze,dodam ze duzo ludzi odwróciło sie przez to ode mnie ale nauczyłam sie życ samotnie,lubie siebie i dlatego nie obchodzi mnie co myslą o mnie ludzie których nie było przy mnie w trudnych chwilach

Gość gość
Tez pochodze z takiej rodziny,plotki mogą wyrządzic wiele krzywdy ale musimy sobie uswiadomic ze nie mamy wpływu na to co powiedzą ludzie,nawet gdybysmy byli wzorcami moralnymi znajdą sie tacy którzy nam obrobią tyłki...wychodze z załozenia ze nie interesuje mnie zycie innych wiec inni nie powinni interesowac sie moim,kazdy pracuje na swoją opinie a jesli rodzina sie wstydzi i wazniejsze jest dla nich zdanie i opinia innych to zawsze mogą sie od nas odciąć

Gość gość
Tak jest nie tylko na wsiach ale w małych miescinach też. U mnie w mieście urzedniczki mnie obgadywaly. Wiem to od mojej koleżanki która zna moja sytuację i kazała mi się nie przejmować. Bo ludzie są strasznie stereotypowi -żyjesz bez ślubu i masz dziecko to dla nich patologia na bank. Ograniczeni i tyle. Ludzie którzy mnie znają wiedzą czemu tak jest a obcych zdanie mam gdzieś mimo że kiedyś bardzo mnie to wkurzalo ale nie byłam taka butna żeby się odgryzac.

Gość gość
Zapytaj matki i rodziny ile pomogli Im ludzie z których opinią i zdaniem tak bardzo sie liczą...czy byli przy nich w trudnych sytuacjach zyciowych

Gość gośćhu88hh
Ja specjalnie rozpusciłam o sobie plotki ze pracuje w agencji towarzyskiej,teraz nikt z tych głupich ludzi do mnie nie podchodzi bo myslą ze patologia hehe i mam spokój..zyje w otoczeniu najblizszych przyjaciół a inni nie są mi potrzebni

Gość gość
Szok

Gość gość
Mi bardzo zszargano opinie przez plotki.Staram sie nie przejmowac.Dzieki temu automatycznie przesortowali sie ci prawdziwi znajomi od tych falszywych.Zaden z tych falszywych nie jest w stanie mi teraz spojrzec w oczy.A ja z otwartoscia czekam az ktos podejdzie pogadac.Tylko chyba sie boja bo mam wzrok jakbym chcial kogos zabic hehe :) Do tego pokazuje im jak bardzo gleboko mam ich gdzies i czekam az sie sami przekonaja kim sa ci ludzie co mi zszargali opinie.Wtedy beda szukac by znow byc ze mna w dobrym kintakcie.Ale ja to ogranicze do minimum wtedy ;)

Gość gość
ja się po prostu nie przejmuję pierdołami i wiem, że jak ktoś źle o kimś mówi to przeważnie brednie, wytwory chorej wyobraźni. Na takie celowe działanie przeciwko komuś są paragrafy. W naszej okolicy największa plotkara musiała się kiedyś tłumaczyć w sądzie. W pewnej rodzinie ojciec zmarł na raka, a wredna plotkara zrobiła z niego wisielca samobójcę, a z żony puszczalską i pijaczkę. Powodem plotek była zazdrość, jak zawsze. Dlatego lepiej robić z siebie dziada i ofiarę losu ☹

Gość gość
Nie rozumiem. Nie lubia twojej matki, chca jej dopierdokic, a ona zamiast bronic swoje dziecko to im d**y wylizuje?

Gość gość
Masakra

Gość gość
Żyją bo swoje życie maja nudne. Chociaż moje też jest nudne a mam w d***e cudze decyzje i w ogóle wszystko. Siedzą na wsiach, nic się nie dzieje to się podniecaja czymś co je dziwi.

Gość gość
Mam w d... co kto mysli. Obcy ludzie nie sa dla mnie ważni.

Psy szczekają karawana idzie dalej. Nie przejmuj się tymi hienami. Powiedz grzecznie że nie interesuje mnie plotkowanie i niech zajrzy do majtek. 

Olewaj to idź uśmiechnięta daj im powód do wstydu za swoj język. 

Najwyżej powiedz że plotkowanie jako naruszanie nietykalności osobistej podlega karze do 3 lat i tyle w temacie