Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zawsze chciałem żyć poza Polska

Polecane posty

Gość gość
Zajadali się. Polacy - biedacy. I nadal to robią :) Nadal ci się wydaje, że na świecie jest tylko Polska i UK? Czyli nadal brak poprawy? Twój psychiatra o tym wie?

Gość gość
A ja dziś jadłam m. in. bułkę grahamkę z fetą sałatą i ogórkiem, domowe ciasto owsiane ze sliwkami i morelami, makaron tagliatelle z domowym pesto z bazylli, natki pietruszki, orzechów brazylijskich itd z gotowaną młodą kukurydzą, czekoladę 90% i mnóstwo malin, a teraz czekam aż troll napisze, że to syf hhhaahhaha :P bo go nie stać na takie rzeczy :D

Gość gość
Tak jadlas ale w simsach haha.

Gość gość
^^ Brzmi dobrze, ale niestety ja nawet nie mam czasu żeby ziewnąć więc takie menu to dla mnie niemożliwe jest

Gość gość
gość dziś ....a potem sie obudzilas buehehehehhe:D nie ma lepszej kuchni niz polska a kaszanka to przysmak lepszy niz angielskie sausages. Gnij w uk.

Gość gość
No dokladnie, tak sie sklada ze jutrpo robie kaszanke z cebulką z grilla plus schłodzone piwko i bedzie pełno znajomych. Mniam mniam:)

Gość gość
No i poobrabiac doopy innym znajomym ktorych tam nie bedzie a pozniej przy nich oczywiscie bedziecie udawac najlepszych przyjaciol. No i oczywiscie uchlejecie ryje i kto wie moze jakas bojka. :D tak cwelu, ja nie mam w moim kochanym UK takich CHU!JOWYCH NIEatrakcji. Gnij w falszywym plu.

Gość gość
Mniam mniam to robisz jak loda kumplowi robisz hehe cweeeeluuu :D

Gość gość
@22:47 & 22:49 jak już sobie przytakujesz aż to zostaw jakiś odstęp czasu, debilu :D

Gość gość
Tak polski bracie :D co.za.debil. :D

Gość gość
To ja z 20:52 wczoraj przecież to nie jest wcale jakieś wymyślne menu, a ludzie piszecie, że ja kłamie albo że na przyrządzenie czegoś takigo nie ma czasu ... jest, tylko trzeba zamiast np oglądania tv czy siedzenia w smartfonie na fb, cos samemu przyrządzić :P (zaznaczę, że pracuję i mam też dziecko). dla przykładu, to domowe ciasto to się robi dosłownie 20 minut, a piecze się przecież samo, cały czas na 185 st. a domowe pesto robi się tez 20 minut, w tym samym czasie wstawiasz wodę na makron i gotujesz makaron... co za filozofia?? :O dziś na obiad -właśnie trawimy -zrobiliśmy z mężem gulasz wołowy na dwa dni z dużą ilością marchewki młodej i ostrej papryczki, dziś był z kaszą niepaloną gryczana jutro z jęczmienną będzie. do tego DOMOWE ogórki małosolne, i fasolka szparagowa. tak igulasz to troche pracy to fakt, ale wlaśnie w weekend lubimy jednego dnia zrobić czasochłonny obiad na dwa dni i wtedy neidziela jest luz, cały dzien laba rodzinna. Jutro w planach wycieczka autem do Scafell Pike. pozdrawiam

Gość gość
^^ buehehehe czyli typowa kura domowa i na dodatek z bachorem i czym sie chwalisz beneficiaro ? :classic_cool:

Gość gość
Ale to ze niby "wuefista" ma zone i corke czyli bachora to powod do dumy ;) oj bingol bingol skonczysz ty w koncu podstawowke przyglupie?:o

Gość gość
do 17:50 nie dostaję ŻADNYCH benefitów od 2015 roku

Gość gość
Ale wczesniej bralas przegrywie i to sie liczy

Gość gość
Tak czy siak, nie miałabym czasu na gotowanie. 6 dni w tyg jestem poza domem od 6 rano do 8 wieczorem. Ale ogólnie to dobrze to brzmi tylko muszę sobie znaleźć jakiegoś kura domowego żeby mi gotował :)

Gość gość
A ja jutro robie ognisko bedzie pyszna kiełbaska z keczupem i musztardą, pieczony chlebek na kiju i zimne piwko co chłodzi sie w jeziorku, mniam:) w uk nie ma takiego czegos bo to kraik z obrzeza ue.

Gość gość
Chlejus je!bany. Bez "piwka" ani rusz.

Gość gość
Haha codziennie pieprzysz, że ten grill z piwkiem będzie jutro. To, że coś masz z głową to jasne, ale co to jest? Zadałeś się?

Gość gość
W Uk sa całe flaty z walącymi się, powykrzywianymi, źle ogrzewanymi pseudo mieszkaniami w których gnieździ się wielodzietna, angielska i emigrancka hołota. My Polacy mieszkamy w eleganckich, wraz z rodzinami o setkach lat przebogatej historii. Na każdym kroku widać klase. Polscy konstruktorzy są najlepsi na świecie. Pojedyncze kurki to historyczna tradycja. Obywatele PL właśnie takie chcą i chętnie płacą za to wyższą cenę niż za ordynarne, prymitywne anglosaskie dwukurkowe wynalazki dla biedoty. Gnij w uk

Gość gość
Hahaha gdzie tu mieszkales w tym UK? Na squacie z 50cioma polskimi braćmi? Weź już się nie ośmieszaj, cwelu :D

Gość gość
Wszedzie w uk jest tak samo. Bród smród i ubóstwo.

Gość gość
Nono cwelu :D

Gość gość
do wczoraj 21:31 tak, dostawałam, dodatek do kosztów przedszkola prywatnego które kosztowało mnie ponad 600 funtow miesięcznie (a i tak dziecko nie chodzilo full time bo pracowalam wtedy 3 dni po 7 godzin i 1 dzien 4 godziny). no ale Ciebie z żalu ściska, że ktoś umie sobie jakoś poradzić i w pewnym momencie osiąga takie dochody, że nie tlyko mu zabierają dodatek na dziecko ,ale też musi go oddawać (nie całość - najczęściej za ubiegły rok podatkowy , my oddawaliśmy 75% tego co dostalismy między wiosną 2014 a wiosną 2015, rozłozone na raty po 110 f / miesięcznie). już wszystko oddane i teraz z moich podatków ktoś inny dostaje benefity, tak to działa.

Gość gość
Po brexicie wszystkie benefity beda musialy zostac zwrocone co do pensa. Szczere inaczej :p wyrazy wspolczucia dla wszystkich cwaniaczkow co mysleni tepaki ze za darmo ciagna kaske i wysmiewali Brytyjczykow. Karma powraca cwele.

Gość gość
Oddawac kaske smiecie buehehe :D

Gość gość
Ja za dużo zarabiam żeby dostawać benefity :( ale zawsze jak jestem w autobusie czy pociągu widzę na co idzie moja kasa. Na rozwydrzone bachory i ich grube matki z tłustymi włosami.

Gość gość
gość 2017.08.09 ^^ no to prawda z tymi cenami polski bracie. Dzis jadłem barszcz z uszkami, 8 złotych. Ciekawe gdzie w UE dostane w takiej cenie (2 euro!) hehehe x A ile pracowales na ten barszczyk ? Cała godzine ? :) Wiesz, ze za godzine pracy mozna sobie kupic i i z 5 barszczyków ? I to jeszcze za minimalna stawke..

Gość gość
bingol znowu sie uchlal i dostal szlaban na internet buehehe :D beka z debila

Gość gość
Zbieral kilka miesiecy na to tanie wino, matka daje mu 2gr dziennie i znowu uchlal pedalski ryj i matka neta odciela za kare hehe