Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 34 lata, czy jestem za stara na 1sze dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Zycie mi sie tak potoczylo, ze dopiero za pol roku slub. Wczesniej nie mialam szczescia w zwiazkach i dlatego tez nie myslalam na powaznie o dziecku. Obecnie lecze sie na niedoczynnosc tarczycy, zbijam prolaktyne dostinexem. Zastanawiam, sie czy w moim wieku jest juz za pozno na staranie sie o pierwsze dziecko? Juz przed 30 tka lekarze mnie straszyli, ze z moimi schorzeniami moge miec ciezko zajsc. Czy moj wiek 34 lata to za pozno na staranie sie o pierwsze dziecko?

Gość gość
Ja tez mam 34 i obecnie się staram i czekam cierpliwie. Póki co pół roku

Gość gość
Nie trać czasu na dyskusje, tylko działaj! Nigdy nie jest za późno do póki sie pragnie i można mieć. Dziś kobiety rodzące do 40 l. to norma a i później to nic niezwykłego. Powodzenia

Gość gość
Nie. Owocnych starań:)

Gość gość
17:35 to tez bedzie dla Ciebie pierwsze dziecko? Staracie sie tylko w owulacje czy czesciej?

Gość gość
Natalia Siwiec ma 34 lata i zaraz rodzi. Zresztą dzisiaj było nawet rano w programie śniadaniowym o późnym macierzyństwie, które powoli staje się normą

Gość Werwa83
17:46 chciałabym drugie dziecko Syn ma 7 lat i przy nim nie było żadnych problemów udało się w zasadzie za pierwszym razem

Gość gość
Znam parę która latami starała się o dziecko i dopiero po 40stce im się udało. Moim zdaniem nigdy nie jest za późno na odpowiedzialne macierzyństwo.

Gość gość
gość dziś 17:35 to tez bedzie dla Ciebie pierwsze dziecko? Staracie sie tylko w owulacje czy czesciej? xx Ja bym korzystała na maksa jakbym chciała zajść w ciążę, a nie tylko w owulację hahahaha :P Czy seks u ludzi którzy starają się o dziecko sprowadza się tylko do czynności zapłodnienia i nie jest już żadnym zmysłowym, spontanicznym uniesieniem? W takim razie co z tego związku? Dziecko się urodzi i się okaże, że namiętność dawno umarła? Znam taki przykład, kiedy mężczyzna miał dość takiego seksu w dni płodna, podczas gdy po za nimi nie było nic, czuł się jak bank nasienia a nie partner. Tego małżeństwa już nie ma i dziecka też bo kiedy już w końcu zaszła to niestety poroniła.

Gość gość
18:52 dla wielu ludzi to tylko mechaniczna sprawa gdy staraja sie dlugo o dziecko.

Gość gość
Ja pierwsze urodziłam jako 36- latka. Teraz mam 38 i staramy się o drugie.

Gość gość
młoda jesteś, bez przesady, a co powiesz jak będziesz miała 60 lat?

Gość gość
Hej, późne macierzyństwo to po 40tce a Ty jeszcze młoda jesteś, dziecko Cię odmłodzi i gitara.

Gość gość
Jak się postarasz to jeszcze trójkę rypniesz do 40tki:-)

Gość gość
Staruchy. Jeszcze troche i bedziesz wygladac jak babka a nie matka. Ogarnij sie.

Gość gość
Staruchy??? A ty co, d**y dałaś jako 15- latka , a teraz już babcią jesteś? Gdyby natura chciała tak jak ty, to menopauza byłaby do 30- stki, a tak skoro w ciążę się zachodzi to i rodzi się.

Gość gość
Nie jesteś za stara .To jest dobry wiek.

Gość gość
Moja koleżanka urodzila pierwsze dizecko mając 35 lat. przedtem miała poronienie (dzircko miloby teraz z 3 lata). to dziecko ktore urodzila, ma roczek, jst zdrowe itd. do roboty !! ;)

Gość gość
Jaka stara!? Chyba żartujesz? Kobieto, to bardzo dobry wiek do rodzenia, więc do roboty. Ja mam roczniaka w domu i 38 lat, coraz częściej myślę o rodzeństwie dla niego.

Gość Cleo1976
Nie jesteś za stara! Przyjemnych starań.Ludzie powinni uprawiać miłość, a nie dążyć do zapłodnienia.;) Warto znać swój cykl, ale miłość jest najważniejsza!

Gość gość
Nie jesteś za stara, ale faktem jest, że lepiej rodzić wcześniej.

Gość gość
Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 36 lat (tak mi się życie ułożyło, trochę się zeszło zanim poznałam odpowiedniego faceta na męża i ojca), teraz mam 38 lat i jestem w drugiej ciąży obecnie... Powodzenia!

Gość gość
Same staruchy tu przesiaduja.

Gość gość
Tak,jesteś bardzo stara. Powinnaś zacząć myśleć o uroczystym położeniu się do trumny niebawem ,bo to już taki wiek,że nie ma co odkładać. Coprawda niektórzy dorzywają 90-tki,ale tobie 34 wystarczy.Tak,jesteś bardzo stara. Powinnaś zacząć myśleć o uroczystym położeniu się do trumny niebawem ,bo to już taki wiek,że nie ma co odkładać. Coprawda niektórzy dorzywają 90-tki,ale tobie 34 wystarczy.Tak,jesteś bardzo stara. Powinnaś zacząć myśleć o uroczystym położeniu się do trumny niebawem ,bo to już taki wiek,że nie ma co odkładać. Coprawda niektórzy dorzywają 90-tki,ale tobie 34 wystarczy STARUSZKO!

Gość gość
Mam 35 lat. Synek 15 miesięcy i dwie kreski na teście.

Gość gość
Moze nie do trumny ale nie do rodzenia dzieci.

Gość gość
Moja tesciowa tez rodzila w podeszlym wieku I 38lat II 40 lat. Sfiksowala na stare lata.

Gość gośćlaluna
Glupia krowo,ja mam43lata,jestem w ciazy,bo tak chcemy z mezem i to jest nasza sprawa,niepotrzebnie autoraka tego tematu ma kompleksy wieku,chce,to niech ma dziecko,a kto chce niech ma w 18l dzieci,potem z glowy,moja mama mnie urodzila40l i jestem zdrowa inteligentna kobieta,moja mama zyje jest zadbana starsza pania i nikt jej nie ubliza za to ze rodzila po40wychowala nas tak,by szanowac innych

Gość gość
Gosclaluna ta "gooooopia krowa "pokazałas,że nie jesteś lepsza od tej którą ubliza autorce. Uspokojcie hormony. Autorko sama musisz czuć co i jak. Ja moje dziecko urodziłam w wieku 27lat i jestem mega zmeczona więc rozumiem Twoje obawy. Natomiast ja nie mam żadnych opiekunek, babć mi nawet mąż nie pomaga przy dziecku, kiedyś wspominał o 2...nie ma mowy. Czułam się jak samotna matka Jedno dzieciątko mi wystarczy.

Gość gość
gośćlaluna dziś "Glupia krowo"---"wychowala nas tak,by szanowac innych" taaaaaaaaaaaa:o