Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból brzucha w ciąży. Czy to normalne?

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w 9tc i codziennie wieczorem mam bóle brzucha. Lekarz mówił, że to normalne, ale zastanawia mnie czy to może być tak dzień w dzień? Nie są to jakieś ostre bóle tylko takie ciągnięcie w dół i bóle w okolicach jajników. Rano nic mi nie jest (nie mam żadnych objawów) za to wieczorem ból brzucha, czasem mdłości i dziwny ból piersi. Dodam też, że często swędzi mnie brzuch wieczorem, ale nie mam wysypki. Czy któraś też miała takie bóle codziennie?

Gość gość
Będzie i boleć do 40 tygodnia. Oczywiście ze taki ból jest normalny :)

Gość gość
dziękuję za odpowiedzi. Po prostu martwiłam się że coś jest nie tak skoro ból pojawia się codziennie wieczorem. Zastanawia mnie tylko dlaczego jajniki nie tyle co bolą co tak dziwnie "ciągną" i to przeważnie na zmianę tzn. raz lewy, raz prawy. Niepokoiło mnie to mimo, że lekarz mówił, że to normalne. Z tym,że mam lekarza trochę z takim "olewczym" podejściem. Muszę go zmienić.

Gość gość
W ciazy mialam rozne bole, od tych w kroczu, w plecach, przez ciagniecie na wysokosci jajnikow, ogolnie bole brzucha we wczesnej ciazy miałam ciagle. Jesli gin nie widzi nic niepokojacego to nie ma co sie doszukowac. Czy to bol zmuszajacy do brania lekow przeciwbolowych?

Gość gość
Nie, nie muszę brać żadnych leków. To nie jest silny ból, w ogóle to takie dziwne uczucie, nawet w sumie nie tyle ból co takie "ciągnięcie". Na początku bolało mnie jak na okres, a teraz to tylko to uczucie ciągnięcia zostało. I czasem coś tam mnie na sekunde zakłuje. Ale wszystko to mam już wieczorami, po pracy, rano i w dzień kompletnie nic mi nie jest, może z parę razy mnie tylko zemdliło:) I cieszy mnie to, bo wolędolegliwości odczuwać w domu niż w pracy.

Gość gość
Zazdroszcze, ja w 9tc nie nadawałam sie do zycia :) A teraz w 3 trymestrze to powrociło :)

Gość gość
Te ciągniecia to nic innego jak rosnąca macica. Będzie boleć, będzie uciskac. Jeśli jesteś aktywna w ciągu dnia to normalne że bardziej boli wieczorem :)

Gość gość
to ja autorka tematu ja zwymiotowałam 4 razy:D I to 2 razy wieczorem, mdłości miewam,ale nie silne na szczęście. Rano niestety mam humorki tzn jestem strasznie zła, wszystko mnie drażni co się odbija niestety na innych zupełnie niewinnych osobach:( Mam nadzieję, że te niby bóle to nic poważnego, zawsze myślałam,że będzie ból w dole brzucha większy, a teraz w ogóle tam nie odczuwam nic tylko po bokach przy jajnikach. Jutro się wezmę za szukanienowego lekarza, ale uspokoiłyście mnie, że to normalne:)

Gość gość
ból po bokach i na dole swadczy o rozciądaniu macicy bo przecież w którąś strone musi sie powiekszać :) na poczatku boli codziennie ( w 1 trym) potem jak bedziesz miec wysiłkowy dzień bedzie ci dawać znać że czas sie połozyc i odpocząć :)