Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jutro idę pierwszy raz do ginekologa, jak powinnam się przygotować?

Polecane posty

Gość gość
No z mamą, co w tym dziwnego. Przecież do gabinetu wejdę sama, mama jedzie ze mną dla towarzystwa, też mi powód do śmiechu.

Gość gość
żebyś się nie wstydziła u ginekologa to poproś matke zeby ci zdjęła majtki

Gość gość
Pytam poważnie a tu same dziecinne odpowiedzi, poziom kafeterii osiągnął dna :O

Gość gość
A czemu swojej mamy nie zapytałaś, albo kolezanek?

Gość gość
Łatwiej mi z obcymi na takie tematy rozmawiać, ciężko mi zapytać mamę czy mam się od razu lekarce chwalić ze jestem dziewicą albo czy lekarka będzie mi robić cytologie skoro nie mogę mieć hpv.

Gość gość
O tym, zeby uprzedzać o dziewictwie to wszedzie piszą. Ale pewnie zapyta na początku kiedy była poprzednia wizyta, czy stosujesz antykoncepcje - więc odpowiesz że nie, bo jestes dziewicą. A jakie lekarka zleci badania, czy w ogóle zleci to wyjdzie w trakcie wizyty.

Gość gość
Lekarz zapyta o datę ostatniej miesiączki, czy są one regularnie, czy bolesne, rowniez o choroby w rodzinie. Jesli jestes dziewica, to mozliwe, ze zrezygnuje z badania polegającego na "oglądaniu" szyjki macicy i pobieraniu wymazu do badania cytologicznego. Chyba, ze budowa błony pozwoli, by wysunąć najmniejszy rozmiar wziernika bez uszkadzania jej. W takim wypadku drugim badaniem moze byc usg dopochwowe. Wtedy na monitorze zobaczysz swoje jajniki i macice. Lekarz je zbada, zmierzy, powie w jakim momencie cyklu jestes, czy wokól jajnika budują się pęcherzyki Graffa itp. Na koniec Ty ubierasz się, lekarz ponownie zaprasza do rozmowy przy biurku i omawia Twoj problem (o ile jakiś jest), powie kiedy będą wyniki wymazu itp. I tyle :-)

Gość gość
Cytologię wykonuje się nie tylko ze względu na hpv. Mimo, że jeszcze nie współżyjesz powinnaś juz mieć wykonane takie badanie. Musu nie ma, ale powoli czas o tym pomyśleć. Zakonnice też chodzą na kontrole do ginekologa;)

Gość gość
Chodzą ale koleżanka właśnie zadała takie pytanie do profesorki to ta powiedziała że nie ma potrzeby robienia cytologii dla 50letniej dziewicy.

Gość gość
Dziękuję za rady :) Było bardzo miło i przyjemnie :P

Gość gość
Seks seks seks

Gość gość
było przyjemnie? Wkładał ci?

Gość gość
ja bylam u ginekologa, tez dziewica w podobnym wieku. Ginekolog (mezczyzna) zrobil mi jedynie usg brzucha i zbadal piersi.

Gość gość
16:14 nic mi nie wkładał patafianie

Gość gość
aha i ginekolog sam mnie pytal czy wspolzylam, wiec nie musialam jakos bardzo sie wysilac z wyznaniami. Nic mi nie wkladal, jak pisalam jedynie usg, pojezdzil mi po brzuchu i nic nie bolalo.

Gość gość
tak w ogole to wole mezczyzn jako ginekologow, sa bardziej delikatni i mniej ich dziwi, ze kobieta jest dziewica