Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w co ubrać 2,5 latka na uroczystość rodzinną?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi dokładnie o chrzest dziecka w naszej rodzinie. Do tej pory nie mieliśmy żadnych uroczystości tego typu od kiedy mamy dziecko. Chrzest ma odbyć się za tydzień. Myślałam o jakiejś koszuli z krótkim rękawem ale z kołnierzykiem plus krótkie spodenki bardziej wyjściowe. Później mogłabym przebrać dziecko żeby było wygodniej. Ewentualnie dokupić jakiś t-shirt, ale nie mam pojęcia jaki. Najbardziej zależy mi na wygodzie dziecka. I jeszcze jedno pytanie co do butów. Mogą być sandały plus białe skarpetki?

Gość gość
O matko idź do sklepu i coś kup. Teraz tyle wszystkiego jest że niewiadomo na co się zdecydować

Gość gość
Może być, skarpetki do sandalow tez mogą być,w koncu to jest dziecko. Ja bym zalozyla eleganckie spodnie/spodenki zależy jak pogoda i do tego koszula np w kratę jakas bawelniana

Gość gość
w dywan.

Gość gość
Miękkie bawełniane beżowe spodnie imitujące eleganckie, ale tak naprawdę z wygodną dresową gumą w pasie, a nie na żadne guziki, ani suwaki. Do tego bawełniana koszulka polo z kołnierzykiem na 2 guziki pod szują (dla wygody nie dopięta), może być granatowa, z długim lub krótkim rękawem w zalezności od pogody (jak będzie zimno to pod spód jakaś bawełniana koszulka na ramiączka, biała czy coś takiego). Buty pełne w jakimś stonowanym kolorze, ale niekoniecznie eleganckie, mogą być takie częściowo eleganckie, byle były bez rysunków i napisów.

Gość gość
skarpetki w sandalach moga byc? Same tez tak chodzicie?

Gość gość
Sandały to nie jest dobre obuwie wizytowe dla chłopców i mężczyzn. Dziewczynkom i kobietom pasuje, ale nie chłopcom.

Gość gość
A może jakaś sukienka, rajstopki i sandałki? Kurcze mam synka, ale czasem widzę jakie cuda robią dla dziewczynek i nie chodzi mi o styl z tymi wielkimi kokardami na głowie, ale zwiewne fajne sukienki dla takich dziewczynek to super sprawa

Gość gość
Ja ubieralam synka 3l na wesele w sierpniu. Koszula biala, spidnie takie typu casual ciemno szare i marynara z latami na lokciach . Do tego tenisowki :-P Wygladal genialnie. Moj brat ktory normalnie w ogole nie zwraca uwagi na ciuchy mowil ze genislnie wyglada jak idzie z tata za reke. Ale to tylko ten jeden raz go tak wystroilam. Teraz na chrzciny w czerwcu poprostu podobne spodnie jak wtedy, ciemne tenisowki i koszula z krotkim rekawem.

Gość gość
Sama też w tenisowkach wystąpiłas? Dla mnie tenisowki na ślub nie pasują, do kościoła... Uważam autorko, żebyś po prostu ubrala go elegancko, ale jak dziecko. Spodnie raczej dlugie, koszula, buty lepiej kryte. Od biedy jak nie masz to może niech będą sandalki o ile będzie upal. Nie musi mieć garnituru, ale spodnie i koszula koniecznie. Ja mam córki, na wszelkie większe i mniejsze wyjścia ubieram elegancko. Nawet jak są wyjścia z przedszkola do opery czy teatru to daję lepszą kiecke, niech się od małego uczą. Jak widzę w teatrze chłopców w dresach to mnie zwija.

Gość gość
Mój kumpel na własny ślub ubrał trampki. Zresztą panna młoda też.

Gość gość
Ja znam pannę młodą , która na własnym ślubie do białej sukni miała założone glany. więc tym bardziej mały chłopczyk w lato może mieć tenisowki do spodni:-)

Gość gość
Zależy co za towarzystwo. Jak tradycyjne (czyli zwyczajna typowa rodzina) to wypada się ubrać zwyczajnie, czyli tradycyjnie. A jak jakaś hipsterska nowoczesna hop siup do przodu to wtedy bardziej odważnie i oryginalnie, ale taka stylizacja kosztuje dużo więcej w przypadku dzieci, niż zwykłe proste ubranie.

Gość gość
Tenisówki nie pasują, o ile wszyscy nie będą podobnie ubrani. Lepsze są takie półbuty ni to eleganckie ni to casualowe - nie wiem jak się poprawnie nazywają. Takie płytkie wsuwane na stopę, czasem z sznurówkami albo imitacją sznurówek. Ważne, żeby nie miały dzikich kolorów, naklejek, naszywek, napisów i rysunków.

Gość gość
One nie sa drogie i nie muszą być z jakiegoś sklepu obuwniczego, bo są w zwykłych sieciówkach.