Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajomość bez zobowiązań

Polecane posty

Gość gość

Prawie rok temu poznałam kogoś. Obydwoje byliśmy po rozstaniu, byliśmy po różnych przejściach no i nadal czuliśmy cos do swoich byłych. Zaczelismy sie spotykac, na początku wyjscia za znajomymi, potem samotne spacery i tak wyszlo ze pomoglismy sobie nawzajem zapomniec o rozstaniu. Zaczelismy sie przyjaznic, otworzylismy sie przed sobą, jeszcze nikt nigdy nie traktowal mnie tak jak on, ale nasza relacja byla czysto przyjacielska. Z czasem stwierdzilismy ze brakuje nam bliskości i obecnosci drugiej osoby. Zaczelismy byc blizej i weszliśmy w uklad "friends with benefits" bo stwierdzilismy ze poprzednie zwiazki nas wyniszczyly i nie chcemy pakowac sie w to drugi raz. Na poczatku bylo fajnie, wspolne weekendy, spacery, wypady do kina, na kolacje... Niestety ostatnio zauwazylam ze coraz bardziej mi na nim zalezy i zaczynam cos do niego czuć. Wiem że on nie chce związku bo mieliśmy szczerą rozmowę. Z jednej strony nie rozumiem jego zachowania bo i tak sie zachowujemy jakbysmy byli w związku. Wiem że najlepsza opcją byloby to wszystko zakończyć ale nie chcę go stracić. Nie wiem co mam robic :(

Gość gość
Mam dokładnie tę samą sytuacje tylko, że ja niemal świeżo po rozstaniu i jeszcze cierpię a mój "przyjaciel" rozstał się dużo wcześniej i już ma to za sobą i pomaga otrząsnąć się mnie. Myślę, że tylko szczera rozmowa z nim bo może i ON czuje się jak w związku tylko nie wyraził tego słowami. Ja nie jestem jeszcze na tym etapie co Ty bo na razie się tylko "przyjaźnimy" i oboje po naszych przejściach traktujemy to ostrożnie i z dystansem ale sądzę, że jak on się będzie o mnie starał to też pewnie w duszy coś "zagra". Autorko nie brońcie się przed tym uczuciem, może wlaśnie wam obojgu uda się stworzyć trwały związek? Pozdrawiam :)

Gość gość
No to właśnie on się broni przed uczuciem i przed związkiem, a nie ja :( co jest dziwne bo zapoznał mnie ze swoimi wszystkimi znajomymi i wiem, że opowiada o mnie swoim rodzicom.

Gość gość
Takie znajomości to głupota.

Gość gość
Serio nie rozumiesz dlaczego nie chce związku? On chce spotykać się z Toba a jednoczenie pukac inne panienki, nie chce z niczego rezygnować, mieć otwarte furtki. Nie slyszalas o przypadkach innych kobiet które w takim układzie sie zakochiwaly? Mnóstwo kobiet sie angażuje w takich układach, a faceci zwykle oddzielają seks od uczuć. Niestety kobiety maja gorzej. To bylo do przewidzenia ze zaczniesz cos czuć a on nie zmieni zdania i nadal woli byc wolny. Zanim się w to wplatalas trzeba było poczytać jak to może się skończyć. Teraz powinnas urwac kontakt, bo i tak Prędzej czy później go stracisz. Ty się zaangażowałas a on nie, nadejdzie taki dzień gdy pozna inna, oszaleje na jej punkcie a Ciebie w sekundę kopnie w d...e i się z tamtą zwiąże. Nagle odejda jego wątpliwości co do związków, gdy pozna odpowiednia kobietę. Dopiero wtedy będziesz czuła się podle...lepiej teraz to urwac i unieść się honorem, będziesz krócej cierpieć.

Gość gość
Trochę zbyt prymitywnie opisane to powyżej. Zresztą autorka wie, dlaczego ten chłopak nie chce się wiązać - jest poraniony po poprzednim związku i nie che, zwyczajnie nie chce nowego, co w tym dziwnego. Powiedział o tym szczerze i bez ogródek, dlatego autorka nie ma prawa od niego niczego oczekiwać, było "kawa na ławę". Autorka ma fajną relację, fajne wspólne spędzanie czasu, ma seks - teraz od niej zależy czy chce to urwać, bo się zakochuje czy nie.

Gość gość
Jeszcze zechce związku, jak tylko pozna odpowiednia kobietę i się zakocha. Ty nią nie jesteś, traktuje Cie jak rozrywkę, do czasu...