Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beznadziejnasprawa22

Co teraz?! On nie wyjedzie

Polecane posty

Jestem ze swoim facetem od ponad roku, nigdy o przyszłości nie rozmawialiśmy jako takiej dalszej, ale niedawno zaczęliśmy o tym gadać. Ogolnie przeprowadziłam sie do jego miasta (400km od mojego) , mieszkam w brzydkim, obcym mi miescie z dala od przyjaciół, znajomych, rodziny, ulubionych knajpek itp. Ciężko mi, ale daję radę, w koncu jesteśmy razem. Powiedziałam mu, że nigdy się tu nie zaklimatyzuję, że wytrzymam tu maxymalnie 2-3 lata, poczekam aż skonczy studia i że ja chce wrócic do swojego miasta albo możemy razem wyjechac do innego. On na to, że nie ma takiej opcji, w sumie często to powtarzał, że kocha swoje miasto i nigdy nie przeprowadzi się gdzies indziej, bo tu ma rodzinę a rodziny nie zostawi (rodziców konkretniej). I co teraz? Mam z nim być 2 lata, a potem go zostawic i pojechac sobie? Nagle poczułam, że zyjemy w związku bez celu... co teraz? Znam go na tyle, że wiem , że jego decyzje są poważne i nieodwołalne. Jest domatorem, nie ma znajomych, silnie związany z rodzicami. Wątpię abym go "odciągneła" od jego miejsca. A ja naprawdę duszę się w tym mieście. Nasz związek dobrze rokuje... mam zaprzepaścic związek dla swojego dobrego samopoczucia? Co robić? :(

Gość gość
...albo możemy razem wyjechać do innego... Taaa tobie nie pasuje obce miasto to ulży ci jeżeli jemu też nie będzie pasowało, wolisz żebyście oboje byli nieszczęśliwi? :-O

Gość gość
No trochę to wygląda na to, że Ty zostawiłaś dla niego wszystko- kochane miasto, rodzinę, przyjaciół, a on nie jest w stanie nic poświęcić.. Jak się męczysz, to nie będziesz tam szczęśliwa, zresztą nie wiadomo, czy on w mniejszym mieście znalazlby pracę po studiach.. w większych łatwiej. I jeszcze rodziców nie chce zostawić, a to, że Ty zostawiłaś swoich, to już ok...Może idźcie na kompromis? W sensie przeprowadzka do jakiegoś większego miasta, ale najbliżej jego miasta rodzinnego? Mógłby często odwiedzać rodziców, Ty czułabyś się lepiej w większym mieście itd. Jak on nie będzie chciał kompromisu, wiedząc, jak Ty się męczysz, to nie wiem, czy to ma sens.. związek polega na kompromisach, poza tym Ty już i tak znacznie się poświęciłaś, a on?

Gość gość
Mieszkasz w Radomiu czy jak?

Gość gość
To był błąd, zanim przeprowadzilas się do jego miasta trzeba było pogadac o przyszłości, jak on to widzi, czy po jakims czasie on by sie przeprowadzil do Ciebie, czy bylby sklonny dla Ciebie cos poswiecic. Przede wszystkim nie zostawia się rodziny i przyjaciół patrząc tylko na związek bo facet dzisiaj jest a za miesiąc może go nie byc. Jemu wygodnie bo ma przy sobie rodziców a Tobie został tylko on obok, jak związek sie posypie i wrocisz to może się okazać ze przyjaciele juz nie bardzo chcą utrzymywać z Toba kontakty...trzeba było się nie poświęcać od razu no ale zwykle to kobiety takie są, potrafią rzucić wszystko dla faceta, przestac sie spotykac z kolezankami bo tylko ze swoim misiem chca spedzac czas...a potem przychodzi bolesne lądowanie... Życie to nie bajka

On nie jest w stanie chyba poświęcić nic... poza tym on nie myśli o przyszłości bo powiedział, że "przecież jutro może mnie przejechać auto, więc nie planuję nic". Trochę niefajna sytuacja dla mnie :( Dużo poświęciłam. Oczywiście zawsze moge wrócić... jak będzie mi bardzo źle. I co teraz?