Gość gość Napisano Sierpień 11, 2017 Hej, jakie kolory kojarzą Wam się z historią? Z książkami historycznymi? Tak, chodzi o kolory. Jak pomyślicie o historii, to jakich kolorów użylibyście do jej zobrazowania? Wiem, że czasy były różne, ale chodzi mi o pierwsze skojarzenie. Jakbyście np. widzieli książkę, to na podstawie czego z dalekiej odległości stwierdzilibyście, że jest to zapewne książka historyczna? Na podstawie jakich kolorów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2114 Napisano środa o 02:34 odcienie brązu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2114 Napisano środa o 02:41 (edytowany) A w fotografii mogłaby to być sepia : ) Czarno-białe też się trochę kojarzą z archiwalnymi zbiorami, ale wg mnie odpowiednie są właśnie brązy. PS Tak, temat wygrzebany. : ) Edytowano środa o 02:41 przez marawstala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daniel86 12 Napisano środa o 09:56 Okres średniowiecza kojarzy mi się szaro i ponuro. Za to starożytność słonecznie i w odcieniach żółtego. Jeśli zaś chodzi o współczesną historię, to lata 80-te szaro, a 90-te słonecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach