Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie zajsc w trzecia ciaze...

Polecane posty

Gość gość

bo mam juz 36 lat.. alle bardzo chcialabym jeszcze jedno dziecko....tylko ze boje sie ze jestem juz w takim wieku ze sporo ryzykuje ze urodzi sie chore....:(

Gość gość
Ja mam 40 lat i zdecydowałam się na kolejne dziecko ,gdy urodzę będę miała 41.

Gość gość
a ja bym bardzo chciała mieć pałac i boję się okraść bank, idiotko, rób kolejne, dostaniesz 500+, jak przyjdzie chłop z roboty za łeb go i do łózka, a tą dwójkę co już masz wypieprz na dwór niech się bawi bo będzie wam przeszkadzać w robieniu, chyba, ze będą wam przyklaskiwać w robocie, chcemy brata, chcemy siostry

Gość gość
Ja mam 31 i mimo ze nie jestes jeszcze w strefie ryzyka tez sie boje! Ilekolwiek byz nie miala to bys sie bala! Ja sie przerazliwie boje CC

Gość gość
ja zas w ogole nie boje sie cc. Miałam juz dwia cc i Bogu dziekuje ze w razie czego to tzrecia cesarka nalezy mi sie jakby z urzedu:) CC to nic strasznego. Ja panicznie bałam sie naturalnego porodu.

Gość gość
a ja się boję dać chłopu

Gość gość
Naturalny nic strasznego.. CC i ta igla w kregoslup - az mi.sie slabo robi! Potem jeszcze rana, trza uwazac, pewno ciagnie! Fuu! Za jakies 6 mc sie okaze! Juz troche za pozno na strach, bedzie co ma byc!

Gość Cleo1976
Nie dziwię się-trzecie dziecko to BARDZO poważne wyzwanie.Ale o wady wrodzone się nie martw.36 lat to żaden "wiek" w dzisiejszych czasach.Nie brak kobiet, które w tym wieku rodzą swoje pierwsze.Ja urodziłam drugie.:)

Gość gość
teraz już 16 -18 latki rodzą b o jest 500+, także 36 lat to już stara dupa

Gość gość
Też mam 31 i jakiś strach jest ale tyle starszych znajomych wkoło rodzi zdrowe dzieci...

Gość gość
Witaj autorko, mam 38 lat jestem w 6 tygodniu też się strasznie boję wad genetycznych, rozważam test nifty mimo że kosztuj***ardzo dużo

Gość gość
Autorko 36 i 3 dziecko to naprawdę nie jest źle. Gorzej by było gdyby to było pierwsze.

Gość gość
ok. 2300 na test nifty to wcale nie jest dużo w stosunku do urodzenia chorego dziecka, przecież 500+ dostaniesz za darmo

Gość gość
ja urodzilam w wieku 36 lat piekna zdrowa corcie

Gość gość
Zdrowe dziecko zależy od tego co jemy pijemy, naszego stresu i jakie braliśmy kiedyś leki! !!

Gość gość
Jesteśmy ofiarami statystyk. Znam cztery rodziny z dziećmi z ZD i w każdym przypadku matka tych dzieci nie miała trzydziestu lat, gdy rodziła. Mam 38 lat i urodziłam zdrowe dziecko. Sama też czuję się dobrze, szczerze mówiąc lepiej niż po pierwszym porodzie. Psychicznie tak samo. Powariowaliscie z tymi obawami. Dzieci chore rodziły się od zawsze, ostatnio jednak nastąpił istny szał na tym punkcie. Zamiast pomagać, te testy szkodzą, bo ile to przyszłych mam przeżywa niepotrzebny horror.

Gość gość
18:28 co Ty gadasz, jakie ofiary statystyk... po prostu jesteśmy świadome, ze każdej z nas może się trafić "trefna ciąża", bez względu na to ile mamy lat. ja mam 29 i zdrowe dziecko. w przyszłym roku planuje ciążę i choć jestem młoda to postanowiłam ze zrobie nifty-spokój jest ważniejszy niż ta kasa. wszystkie się boimy i ten strach nie jest bezpodstawny...zawsze na kogoś niestety trafi...

Gość Cleo1976
Gościu z 18:28-zgadzam się z Tobą.Wady wrodzone były od zawsze, była tylko o wiele gorsza diagnostyka.A ryzyko w grupie wiekowej 35-40 lat jest tylko NIEZNACZNIE większe, niż wśród młodszych kobiet.Wyjaśnijmy to sobie na przykładzie.Jeśli ryzyko wystąpienia jakiejś wady w danej populacji wynosi 20%, to wprawdzie oznacza, że 2 kobiety na 10 mogą urodzić chore dziecko-lecz mimo wszystko OSIEM urodzi dzieci zdrowe.Ps.Mam porażenie mózgowe i dzięki medycynie-trójkę zdrowych dzieci.Ostatnie urodzone w 38 roku życia.:)

Gość gość
Cleo serio masz porażenie mózgowe?

Gość Cleo1976
Tak.Serio.Dlatego pierwsze dziecko urodziłam po 30.Wcześniej nie było dobrego kandydata na ojca.:)

Gość gość
hmm...osoba z porażeniem mózgowym i 3 dzieci... życze wszystkiego dobrego, ale czy to odpowiedzialne to nie wiem...

Gość gość
złote komentarze najmądrzejszych na świecie dziewczynie z porażeniem mózgowym mówię - gratuluję, podziwiam i niech Bóg Ci błogosławi

Gość Cleo1976
Rozumiem, że bardziej "odpowiedzialne" jest kiedy piękna, zdrowa długonoga Karyna bzyka się z muskularnym Sebą w toalecie, a potem wyjeżdżają do Czech "coś z tym zrobić"?

Gość gość
Cleo, po co podajesz jakis przejaskrawiony przyklad? Udajesz ze nie rozumiesz o co chodzi...a niech Ci tam bedzie

Gość gość
A kto ci kaze