Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mozliwosc nieplanowanej ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam kochalam sie z chlopakiem bez zabezpiezenia on nie doszedl we mnie biore tabletki antykoncepcyjne ale pare dbi wczesnij zapomnialam sie wypilam za duzo wzielam tabletke lecz pozniej wymiotowalam bylo to po 2 h od ezieci woec tabletk rczej sie nie wchlonela nie bralam zadnej dodatkowej nastepne bralam jak trzeba. Po 4 dniach od zdarzenia kochalam sie z chlopakiem on nie doszedl we mnie lecz miałam obawy ponieważ to byla tabletka z 1 tygodnia nowego blistra. Po 2 dniach od zdarzenia jakies 50 h po zdarzeniu wzielam tabletke "dzien po" teraz minelo ok 3 dni i dostalam krwawienia. Okres wedlug tabletek powinnam dostav dopiero za ok 2 tyg. Moje pytanie brzmi czy jest duza mozliwosc ze moge byc w ciazy? Czy moge byc raczej spokojna. Prosze o odpowiedz. Może ktoras z was tak miała

Gość gość
Piszesz to myśli ci/pa?

Gość gość
Pytam tylko bo mam obawy i chcialabym jakos sie uspokoic.

Gość gość
Nie jesteś w ciąży. Nie zasłużyłaś na coś tak pięknego jak ciąża. Przestań pić, uprawiać seks i brać tablety.

Gość gość
Naprawde sie martwie ze moge byc. A nie chcialabym bardzo teraz

Gość Cleo1976
Pigułki antykoncepcyjne należy brać regularnie-inaczej są nieskuteczne.W przypadku kiedy zapomniałaś/zwymiotowałaś jedną lub więcej, należało jak najszybciej uzupełnić pominiętą dawkę-i przez 7 kolejnych dni dodatkowo się zabezpieczać.14 dni po tym zdarzeniu możesz wykonać test ciążowy.

Gość Cleo1976
Ale, jeśli wzięłas pigułkę "po"-zabezpieczaj się do końca cyklu, ponieważ pigułki te osłabiają działanie standardowej antykoncepcji.Sądzę, że to przedwczesne krwawienie to skutek uboczny pigułki "po", a nie objaw ciąży.2% kobiet (2 na 100) które zastosowały tę pigułkę zachodzi mimo wszystko w ciążę.Nie jest to duże prawdopodobieństwo.Na wszelki wypadek zrób jednak test po 14 dniach.

Gość gość
Dziekuj***ardzo. Mam nadzieje ze jednk nie jestem w ciazy. W przyszlosci bede juz madrzejsza :(

Gość Cleo1976
Spokojnie.Wcale nie byłaś niemądra-wzięłaś pigułkę "po." Jednak pamiętaj, że wymioty przy antykoncepcji hormonalnej skutkują zmniejszeniem skuteczności.A zapomnienie pigułki może skutkować nieplanowaną ciążą, szczególnie jeśli opóźnienie przekroczyło 12 godzin.Wszystkiego dobrego.