Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piwo w 4 tyg ciąży ? Albo nie ciąży

Polecane posty

Gość gość

Koleżanka namawia mnie dziś na piwo ale za 5 dni spodziewam się miesiączki ale staram się o 2 ciążę wiec nie wiem czy zaszłam czy nie ? Jest to 2 cykl. Mam piwo 2 % moze takie ? Czy lepiej wcale nie pić ? Myślałam żeby zrobić test ale to zdecydowanie za wcześnie

Gość gość
to się napij, albo nie

Gość Cleo1976
Takie 2% nie powinno zaszkodzić, zwłaszcza, że w pierwszych dniach ciąży zarodek nie odżywia się przez łożysko (bo go jeszcze nie ma) -jednakże po teście pozytywnym unikałabym wszelkiego alkoholu.Nie określono dawki "bezpiecznej" dla płodu. Abstynentka Ci to mówi.:)

Gość gość
A wy jak pistepiwalyscie ?

Gość gość
Cos takiego, jak bezpieczna dawka alkoholu w ciazy nie istnieje. Nie istnieje. Naprawde tak trudno odpuscic sobie piwo?

Gość gość
Nie trudno ☺ ale dziś takie gorąco ☺ ale on wypije pół coś i tak czuję Że nie zaszłam no ale dobra

Gość gość
Spokojnie się napij. Ja piłam i dwa dni później test pozytywny. Od tego czasu zero alkoholu.

Gość gość
Ja bym sie napila i chyba zreszta pilam teraz tydzien przed terminem miesiaczki jedno piwo. Do terminu nie ma to wplywu na zarodek. Corka zdrowa, fas nie widac:) moze bedziesz sie starac jeszcze kilka miesięcy (zycze jak najkrocej:) ) to nie mozesz byc w potencjalnej ciazy co 2 tygodnie przez 2 tygodnie bo zwariujesz, przerabialam to i nie polecam. Zyj normalnie. O potem jeszcze czeka Cie cala ciaza uwazania na siebie i okres karmienia i wtedy tez sie nie napijesz.