Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to wg was jest juz molestowanie seksualne?

Polecane posty

Gość gość

Albo niepokojace sygnaly? jeżeli wujek mówi do swojej siostrzenicy np . ( pokazuje na breloczek z rozebrana kobieta) "popatrz, ta pani jest gola". -to sama widzialam na co stwierdzil, ze byl to zart. Albo bawi sie nia rozebranymi lalkami Barbie ( ta dziewczynka tak powiedziala). Albo jeszcze co bylo dziwne, kiedys siedziala mu na kolanach i chcial ja pocalować, a ona sie odsunela, na co on powiedzial " przeciez tylko pocaluje w czolko" i jakby sie zmieszal :O Wg was to juz moze swiadczyc o molestowaniu i ze dziecko nalezy trzymac z daleka od niego?

Gość gość
To jest dziwne zachowanie, wszystkie pedofile najpierw urabiają dziecko, lepiej trzymać ją z daleka od niego.

Gość gość
Straszne, ja bym trzymala ja od wuja z daleka! Juz sama sytuacja z breloczkiem jest chora i daje do myslenia. Zdecydowanie trzymaj ja od wuja jak najdalej.

Gość gość
A i jeszcze on ma czasem takie dziwne teksty do niej w stylu, że "kobieta potrzebuje mezczyzny, a mezczyzna kobiety",niby to w zartach ale slyszalam :O Nie wiem, moze on ma takie ciagotki do malych dzieci? Chociaz mial zone i pozniej jakas kobiete, nawet ma doroslego syna, ale w sumie roznie moze byc... A najgorsze, ze mala go lubi

Gość gość
Mi to śmierdzi. Dorosłych facetów raczej nie ciągnie do dzieci.

Gość gość
Dziewczyno, jesli to nie prowo nigdy jej juz nie zaprowadzaj do tego wujka. Nie wiesz co bedzie nastepne, samo jak teraz sie do niej zwraca jest obrzydliwe i nie na miejscu.

Gość gość
to pewnie Polański

Gość gość
Chyba macie racje :O Mnie tez sie to wydaje podejrzane jego zachowanie ... Szczegolnie, ze zawsze uchodzil za takiego co interesuje sie kobietami az za bardzo w sensie za takiego kobieciarza,wiec mnie to troche dziwi, ale moze do dzieci tez ma pociag? Cholera go wie w sumie..

Gość gość
trudno powiedzieć, najlepiej obserwuj dokładnie i uczul dziecko, że nie można go dotykać w miejsca intymne, że nie może się rozbierać jeśli obcy je prosi, że jeśli je zaniepokoi coś, to ma mówić rodzicom, że jak ktoś będzie je podglądał to też ma mówić rodzicom, że nie można dotykać intymnych części ciała innych ludzi. goła lalka barbi to tylko zabawka, ja też się bawiłam gołymi barbie bo je np. kąpałam. całus w czułko nie jest zbrodnią, żart też nie, pod warunkiem, że intencją jest rozśmieszenie dziecka, a nie urobienie go. zawsze możesz zapytać w co dziecko się bawiło i co te barbie robiły, dlaczego były gołe? jak zachowanie wujka budzi twoje obawy, to uczul dziecko, czego inni dorośli nie mogą robić i powiedz mu, że ma od razu ci powiedzieć jak ktoś będzie je dotykał, nakłaniał do rozebrania, podglądał itp. To, że ten wujek się zmieszał jest do obserwacji. może chciał wyjść na fajnego wujka, myślał że dziecko się ucieszy z całusa w czułko i się zmieszał bo reakcja była dla niego niespodziewana, równie dobrze mógł się zmieszać, że "to tylko w czulko". Lepiej przeprowadź rozmowę z dzieckiem i obserwuj wujka. Szkoda odizolować dziecko od krewnego, który jest w porządku, ale też nie można bagatelizować sytuacji, które nie są jasne i dlatego trzeba być czujnym.

Gość gość
wujek może jest z natury bezpośredni i ma specyficzne poczucie humoru a może jest urabiającym pedofilem. to, że mówi, że kobiety lubią facetów i na odwrót to jest fakt. zazwyczaj lubią. tu trzeba zbadać intencje, bo same słowa są neutralne, naga barbi też jest neutralna. jeśli ci przeszkadza bezpośredniość wujka i uważasz, że nie powinien mówić takich rzeczy twojemu dziecku, to powiedz mu żeby tak nie mówił. nie izoluj dziecka od krewnych, ale też je wyedukuj i obserwuj otoczenie żeby wyeliminować potencjalne niebezpieczeństwo na czas.

Gość gość
23:46 k****, jak mozna napisać tyle razy "czułko", kiedy nawet z postu autorki masz podpowiedz "czółko":O Autorko, cos jest mocno nie tak; reaguj. Przeprowadź dokładna rozmowę z córka. Pokazywanie nagich kobiet i zabawa nagimi lalkami?:O Robi mi sie słabo... I jeszcze siedzenie dziecka na kolanach, toz to spełnienie dla starego zboka:O Odetnij go, a juz na pewno nigdy nie zostawiaj z nim córy samej!!!

Gość gość
sorry. gramatyka i ort. leżą, ale chciałam pomóc. całuję w czółko.