Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość nie wie co

nie sądziłam, że będę zadawać takie pytanie

Polecane posty

Gość gość nie wie co

Witam, potrzebuję pomocy czysto teoretycznej, matematycznej, czy jak zwał tak zwał. Odstawiłam tabletki anty. Pierwszy cykl po nich trwał 32 dni, drugi cykl 35. Teraz jestem w trakcie trzeciego cyklu. W 12 dniu nie zabezpieczaliśmy się - wnioskując po swoich cyklach uznałam, że jest to jeszcze dzień niepłodny. Owulacja zwykle wychodzi mi koło 19 dnia. Przed tabletkami lub gdy robiłam przerwę w nich cykle były zwykle ponad 30 dniowe. Średnio 32 dni. W sumie może w wieku nastu lat zdarzały mi się krótsze cykle. Mam jedno planowane dziecko prawdopodobnie z 20 dnia cyklu. Wiem, że plemniki mogą poczekać na komórkę około 2-3 dni. Zastanawiam się czy może się tak zmienić cykl, że tym razem jednak ten 12 dzień był płodny? Dwa dni później, w 14 dniu cyklu czułam kłucie w dole brzucha i w okolicy jajników. Dziś (15dc) też coś jeszcze tam czuję. Ale może sobie wmawiam..? Ani się staramy o dziecko, ani się wzbraniamy. Zabezpieczaliśmy się do tej pory z mężem prezerwatywą, gdy było ryzyko zajścia w ciążę bo jakoś trudno nam się zdecydować na drugie dziecko. A raczej mi.. Ale tylko w dni teoretycznie płodne.. Miałyście podobne doświadczenia? Wiadomo, szansa na ciążę przy seksie jest zawsze, ale zastanawiam się czy duża czy nie w moim przypadku..

Gość Cleo1976
Jeżeli chcesz NAPRAWDĘ wiedzieć, jak się zmienia Twój cykl, nic nie licz, tylko się obserwuj.Tak, 12 dzień cyklu MOŻE być dniem płodnym.Ja np.mam zazwyczaj długie cykle -ponad 40 dni.Ale kiedyś trafiła mi się owulacja w 9 dc, który "normalnie" powinien być u mnie jeszcze dniem niepłodnym.No, dobra, ale Tobie chodziło o czysto matematyczne wyliczenia.Od razu mówię, że to jest tylko orientacyjne i nie sprawdza się np.u kobiet, u których różnice w długości cykli przekraczają 7 dni (dlatego ja się obserwuję, a nie wyliczam).Jeżeli Twój najkrótszy cykl popigułkowy (wcześniejsze się nie liczą) miał 32 dni to pierwszym dniem płodnym był 11 dc (32-21).A ostatnim powinien być 25 dc (35-10).A zatem, tak, teoretycznie mogłaś zajść w ciążę 12 dnia cyklu.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedz.. Obswrwuje sie, a przynajmniej probuje bo po tabletkach to ciężko wrócić do tego.. Dlatego pisalam o tych bolach w podbrzuszu. W pierwszej ciąży pamiętam, gdy się udało to mnie coś tam pobolewało i kuło czasami No coz, odpowiedz będę miec 100% za kilka dni ;-)

Gość gość
Autorko napisz czy jestes w tej ciazy czy nie - mam podobne problemu wlasnie i sie zastanawkam czy to sie czesto zdarA taka wczesniejsza njz zawsze oowulacja.

Gość gość
Hak tu tak poszexie to co się zmieni w cyklu gdy dojdzie do zaplodnie ia? Czy to prawda ze podnosi sie temp ciala?

Gość gość
A to kiedy test masz robić?