Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imiona

Polecane posty

Gość gość

Nie moge przestac o tym myslec . Moja corka ma 2 latka i na imie Majka. Przez czytanie waszych wypowiedzi w temacie imion , mam do siebie zal ze nazwalam popularnym imieniem. Teraz sie doluje ze ja skrzywdzilam w pewnym sensie... nie moge przestac o tym myslec . Nigdy nie przywiazywalam zbytniej uwagi do imion. Inie to imie i tyle .Teraz gdy sama nadalam imie i naczytalam sie jak to zle jak masz popularne imie , mam dola . Codziennie o tym mysle

Gość gość
Weź przestań. Ja nawet nie patrzyłam na listy popularnych imion tylko wybraliśmy z mężem takie jakie nam się podobało. A czy jest popularne czy nie i ile dzieci tak będzie miało na imię to mnie guzik obchodzi. Nie przejmuj się tym co ludzie w necie wypisują.

Gość gość
Moja siostra miala w podstawowce kolezanke Natalie, obie nie lubily sie kosmicznie, jedna na druga skarzyla, robily sobie swinstwa itd. Dzieci, jak to dzieci, ale siostra dostawala niemalze spazmow na dzwiek tego imienia.. Z racji tego ze wybor byl mocno ograniczony, a kazda moja propozycja konczyla sie glupim rymem, albo przypowiastka- taa! Tez myslalam ze mam diroslego chlopa w domu! Padlo na Natalie! Troche po zlosci siostrze, ale tez dla tego ze to chyba jedyne imie ktorego maz nie skrytykowal. Do ostatniej chwili nie bylam go pewna, ale gdy pierwszy raz zobaczylam corke, to wiedzialam ze musi byc Natala. Dopiero jakies poltorej roku pozniej wpadlam na trop rankingow z imionami i okazalo sie ze to jedno z najczesciej nadawanych! Moze po czesci temu ze bylo to 12lat temu i fora dla rodzicow byly dopiero w zalazku! Jakby nie bylo, corka uwielbia swoje imie i nie zamienila by go na zadne inne! A to ze czasem gdzies sie obroci bo.ktos wola jakas inna Natale upewnia mnie tylko w tym ze to fajne imie!

Gość gość
Ile Ty masz lat autorko? Czy dozylismy takich czasów,że trzeba imiona nadawać WLASNYM dzieciom i wszystko robic pod upodobania INNYCH? Chory świat chorzy ludzie. Weźcie się wszyscy zajmijcie swoim życiem! Apeluje do wszystkich! Życie własnym życiem nawet jeżeli jest ono nudne.

Gość gość
to że imię jest popularne nie znaczy od razu że to krzywda dla dziecka! sama wolę mniej popularne imiona ale autorko bez przesady dziecka nie skrzywdziłaś