Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkkalka

brak miesiączki

Polecane posty

Gość gośćkkalka

Witam, Moje cykle trwają ok 30-32 dni jednak od dwóch miesięcy cykl przedłużył się do 37 dni dziś jest 38 dzień cyklu a okresu nadal nie mam. W ciąży nie jestem. Mieszkam w uk i według lekarzy mam czekać bo może jestem w ciąży. Dodam że 4 miesiące temu zmieniłam pracę i teraz pracuje po 10 godzin dziennie praca jest bardzo ciężka fizycznie ( dużo dźwignia nawet po 25 kg co parę minut) czy to może mieć wpływ. Czy ktoś był w takiej sytuacji :(

Gość gość
Kiedy się bzykałas?

Gość gość
Proponuję zrobić badanie krwi b-Heh i na 100 wyjdzie czy jesteś w ciąży

Gość Cleo1976
Przesunięcie okresu do 7 dni nie świadczy o ciąży.Potem też nie musi, zwłaszcza jeśli test po tych 7 dniach wyjdzie negatywny.Miesiączka występuje normalnie po 10-18 dniach od owulacji i to ona jest najważniejsza w cyklu, NIE miesiączka.Dopóki nie było owulacji, nie będzie i miesiączki.A owulację może przesunąć wiele rzeczy:zmiana stref czasowych, godzin snu, zmęczenie, stres, podróż, przyrost lub spadek wagi, odstawienie antykoncepcji, choroba w trakcie cyklu, itd.Bardziej nieregularne cykle mają też kobiety na około 5 lat przed menopauzą, bardzo młode (do 5 lat od pierwszej miesiączki), po ciąży, poronieniu, karmieniu piersią...

Gość gość
Jeżeli pracujesz bardzo ciężko to właśnie sama sobie odpowiedziałaś na pytanie.Organizm "nie ma siły" na owulację, więc cykl się wydłużył.Kobiety pracujące w pomieszczenjach zamkniętych często pracują też wiele godzin przy sztucznym oświetleniu, które też może wpływać na cykl.