Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsze Dziecko PO 40tce

Polecane posty

Gość gość

Od 40tki dziela mnie 2 miesiace. Jestem singielka, nie mam nawet faceta.....bo mnie w sumie brzydza. Planuje ciaze z jakims wybranym przypadkowym facetem, taki kon rozplodowy. On zrobi, ja wychowam......z moim nazwiskiem. Dopiero pozniej poszukam sobie faceta......o ile jakis w ogole wpadnie w moj gust I vice versa. Czas leci szybko, musze dzialac szybko, bo chce byc matka.....liczy sie tylko to, a nie jakies sluby, maz. Zaczynam od konca. Najpierw dziecko, potem moze zwiazek I rodzina. Wie ze wam sie to w waszych katolickich glowach nie miesci, ale nie kazdy zyje schematem. Szukalam milosc do 40 ale nie znalazlam wiec biore zycie w swoje rece. Chce byc matka, mam w sobie duzo milosci I Tak wlasnie bedzie.....

Gość gość
znam kobiety co po 40 urodziły zdrowe dzieci i luz.

Gość gość
Tez znam' ale wiecznie wysluchuje, ze Juz za pozno, ze za stara jestem itd. Czy w tym kraju SA Sami sacofani ludzie. W zach europie b duzy odsetek kobiet rodzi tuz przed lub po 40......tylko w PL I'm wczesniej tym lepiej. Mentalnosc arabow.

Gość gość
nie zadna mentalnosc arabow tylko natura stworzyla nas tak, zeby rodzic dzieci okolo 20-stki a nie po 40-stce. ja mam 30 lat i od 5 lat czuje ogromny instynkt macierzynski. niestety trafilam na faceta, ktory mimo 33 lat na karku uwaza, ze ma jeszcze duzo czasu na zostanie ojcem :(

Gość gość
Oczywiście że tak, to są prawa natury a nie jakieś zwalanie winy na mentalność. Niestety kobieta rodząc pierwsze dziecko po 40-tce skazuje je na ułomności genetyczne, nie mówię że od razu urodzi sie upośledzony down albo stworek z dwiema głowami, ale takie dziecko będzie wątlejsze, bardziej chorowite, cherlawe, możliwe że trochę głupsze itp.

Gość gość
Oczywiście że tak, to są prawa natury a nie jakieś zwalanie winy na mentalność. Niestety kobieta rodząc pierwsze dziecko po 40-tce skazuje je na ułomności genetyczne, nie mówię że od razu urodzi sie upośledzony down albo stworek z dwiema głowami, ale takie dziecko będzie wątlejsze, bardziej chorowite, cherlawe, możliwe że trochę głupsze itp. xxxxx Znam dwudziestki co rodziły chore dzieci. Znam też 40stki co rodziły zdrowe.

Gość gość
Tylko dziecko skrzywdzisz. Matka w wieku 60lat to już dla 20 żaden przykład rozwojowego życia. Nie mówiąc o tym że w wieku podeszłym już będzie się musiała taka młoda osoba tobą opiekować. Całe życie zj****e

Gość rrrozwódka
to ostatni dzwonek na dziecko, myślenie rozsądne o ile masz warunki na samodzielne wychowanie dziecka, chociaż... moim zdaniem na pierwsze dziecko nikt nigdy nie jest gotowy, ale z perspektywy lat powiem, ze łatwiej o samotne wychowanie dziecka ( i to superwychowanie superdziecka) niz o przyzwoitego faceta powodzenia

Gość gość
A ja Ci gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego.

Gość gość
Do 19:35....dziekuje za slow a otuchy. Jedynie zyczliwa osoba. I Tak zrobie Tak jak planuje, czy wam sie to podoba czy Tez nie.