Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćZet

Zaniki pamięci u zdrowego mlodego mężczyzny ?

Polecane posty

Gość gośćZet

Cześć. Otóż mój problem polega na tym że rozmawiając z ludźmi czasami nie pamiętam o czym rozmawialismy. Nie pamiętam faktów bardzo ważnych w moim życiu. Często się zdarza że zapominam fakty związane z rodziną. Mam 27 lat i w przeszłości trochę podpijałem i paliłem. Myślicie że to z tego powodu ? Zrobiłem wszystkie badania i wygląda na to że jest ok nie wiem jak to wytlumaczyc. Co o tym myślicie

Gość gość
To raczej nie jest normalne i myślę że to problem

Gość gość
Powinieneś zrobić wszystkie możliwe badania ale neurologiczne, to poważna sprawa, wizyta u neurologa jest konieczna, idź póki jeszcze czas.

Gość gośćZet
Kiedy ja mam wszystkie badania zrobione. EEG wporzadku Wizyta u neurologa nic nie dała. U psychologa byłem rowniez i nic dziwnego nie stwierdził. Już nie wiem co mam zrobić. Lekarze mnie lekceważą

Gość gość
Eeg to standard, powinieneś iść na prywatną wizytę, najlepiej znajdź neurologa który który ma prywatny gabinet ale pracuje w szpitalu. To ułatwia sprawę bo może cię położyć na oddziale i zrobić specjalistyczne badania no i w razie potrzeby są konsultacje z innymi lekarzami. Myślę że to najlepsza opcja dla ciebie. Prywatnie żaden lekarz nie zlekcewazy problemu.

Gość gośćZet
A jak to się ma do mojej przeszłości ? Czy ktoś może miał podobny przypadek ?

Gość gość
To przez uzywki. Ja kiedys przez lata prowadzilem niezwykle rozrywkowy tryb zycia i problemy z pamiecia mialem ogromne. Chronicznie zapominalem watku podczas rozmowy, mowie mowie i nagle pustka - nie mam pojecia o czym rozmawiamy. Fakty z zycia tez zapominalem, kiedys moja owczesna dziewczyna zapytala sie czy moja mama ponownie wyszla za maz, czy ma meza... Pustka w glowie, nie moglem sobie przypomniec... Powiedzialem ze nie wiem :) Teraz juz rzadko imprezuje i pamiec powrocila, zdaza sie ze slow nie pamietam polskich, ale to moze przez to ze mieszkam zagranica i malo po polsku mowie. Ale generalnie to roznica jest gigantyczna, co wiecej przypominaja mi sie rzeczy z przeszlosci o ktorych nie zdawalem sobie sprawy. Obecnie mam pamiec na dobrym poziomie a byla juz w strasznym. Problemy z pamiecia mialy tez swoje plusy - niczego w glowie nie roztrzasalem, nie analizowalem a nawet jak mi sie zdazylo to i tak nastepnego dnia juz tego nie pamietalem :)

Gość gość
Na to pytanie może Ci odpowiedzieć tylko lekarz, ja bym tego nie wiązała ale wszystko jest możliwe, może masz jakiś ubytek szarych komórek?,to zbyt poważne żeby sobie tak gdybać.

Gość gość
Gość 10.32 Mam to samo. Nie pamiętam bardzo ważnych faktów. Ale czasem coś mi się przypomni a czasami wogole nie mam pojęcia że takie coś miało miejsce. Nareszcie ktoś kto mial podobny przypadek. Myślałem że naprawdę jestem jakiś OBCY. A co do lekarza to już jestem umówiony na wizytę prywatnie i będę nalegał na wszystkie badania

Gość gość
Mam podobnie zapominam czasem cos mam 34 lat

Gość gość
A badales się ? I czy to się zdarza od dłuższego czasu ?

Gość gość
Podbijam

Gość gość
ja odbieram przeszłość jak coś za mgłą nie jestem pewien czy to się zdarzyło czy tylko mi się wydaje , w życiu codziennym też się zdarzają niespodzianki typu idę zrobić siku wchodzę do kuchni i szukam gdzie się załatwić po chwili dociera do mnie że tu nie ma wc. Kilka razy tak miałem

Gość gość
Niektórzy tak mają, a przyczyny sa różne, od jakies choroby, przez zaburzenia neurologiczne, po uszkodzenia mechaniczne. Oczywiście że alkohol może mieć wpływ, ale jeśli nie tankowałeś na okrągło i na maksa, to raczej małe prawdopodobieństwo że to jest przyczyną.

Gość gośćZet
Bez przesady. Znowu ja tak nie mam. Ja tylko zapominam to co reszta w domu pamięta. Typu że kupiłem bilet na samolot ale znów chce go kupić bo nie pamiętam czy kupiłem. Lub np. Ktoś z rodziny mnie prosi o pomoc a za dwa dni tego nie pamiętam. Mam straszny nacisk rodziny na to aby się przebadać ale według mnie to od palenia zioła w przeszłości . Nie mniej jednak wybieram się do lekarza

Gość OlitaOmciu
To raczej nie jest od zioła, to mogą być początki alzheimer, lub może jest to wywołane stresem, ja sama miałam zdiagnozowana ciężka depresje, mogłam ciagle spać i nic nie jeść tylko pic, ciagle byłam zmęczona i tez jak wstawałam coś zrobić albo gdzieś wyjsc to szlam np. Do sklepu i po drodze się zastanawiałam czy napewno tam idę czy mi się tylko wydaje a tak naprawdę jestem w domu, im bardziej się zastanawiasz tym gorzej będzie, miałam tez wrażenie ze wszyscy co mnie mijają i się na mnie patrzą słyszą moje myśli, w sensie ze ja myślałam ale tak naprawdę mówiłam na głos... takie jazdy ja miałam, teraz jest lepiej, o wiele lepiej, poprostu musisz się zmusić to olania tego, notuj sobie wszystko o co cię ktoś prosi, co robiles i gdzie byłeś, kup sobie sudoku i krzyżówki i rozwiązuj, dobre ćwiczenie dla mózgu i pomaga naprawdę:) w razie czego mogę ci dużo poradzić :)

Gość gość
Nie mam żadnych innych objawów oprócz zaników pamięci więc myślę że depresja to nie jest. Stresu nie mam również i nie lunatykuje.

Gość gośćZet
Nie mam żadnych innych objawów oprócz zaników pamięci więc myślę że depresja to nie jest. Stresu nie mam również i nie lunatykuje. Poza tym próbuje to olać ale gdy znajomi się pytają o fakty z przeszłości to dziwne powiedzieć nie pamiętam kiedy oni to np pamiętają. Wtedy jest zdziwienie ale zaraz zmiana tematu

Gość gość
Oczywiście że jest to od zioła jeśli o tym wspomniałeś to znaczy że nie palilem sporadycznie tylko stosunkowo często mam rację ? W tym wypadku wpływ zioła jest bardzo duży, znam mnóstwo ludzi którzy niestety po odstawieniu zioła do dzisiaj mają okropne problemy z pamięcią, a tak każdy myślał że nie jest to takie złe, otóż moi drodzy palenie jest zdradliwe a do wódki trzeba mieć predyspozycje bo inaczej będziesz wymiotować i nie dasz rady więcej, z ziolem jest inaczej.

Gość gość
Niestety sam palilem już tego nie cofne ale krótko mówiąc s*******ilo mi to życie, dziury to najmniejszy problem, największym jednak był fakt że nic nie osiągnąłem i straciłem naprawdę świetna kobietę która jako jedyna walczyła i wydzierala się na mnie ja tego wtedy tak nienawidzilem ale dziś wiem że miała rację ona jest z innym szczęśliwa chyba nigdy przy mnie taka nie była nie miałem jej nic do zaoferowania chodzę do psychologa ale on mi daje ukojenie na moment

Gość gość
No i tego no . Mam chyba 20 albo 30 lat . A właściwie to co ja chciałem napisać . A jaki jest temat . Nie pamiętam co ja chciałem . Sory .

Gość gość
Początki schizofrenii lepiej idź do lekarza bo jeśli sam zauważasz takie problemy to już musi być naprawdę coś na rzeczy

Gość gość
ja rownierz snie na jawie.

Gość akimuszki1
sen purushy; w swiatach snu brahmy i nembutsu na ziemi:!3

Gość gość
Moj byly tez chyba cierpi na zaniki pamieci, z dnia na dzien zapomnial o mnie. Bez slowa wytlumaczenia

Gość gośćZet
Też myślę że to od zioła . Jestem pewien ale lekarze tego nie mówią.

Gość gość
19.31 - tak regularnie przez jakieś 2 lata do tego alkohol

Gość gośćZet
Od kilku lat kiedy zakończyłem z taki życiem. Chodzę na siłownię zdrowo się odżywiam jestem szczęśliwy z moją partnerką nie mam stresu super praca. I tylko to mnie ciągle martwi i dobija

Gość gość
Na bank przez cpanie(marihuana to taki sam narkotyk jak inne) i chlanie. Wcale mi Ciebie nie szkoda - masz za swoje.

Gość gośćZet
20.20- nie zależy mi na Twoim zdaniu. Kogo Ci szkoda kogo nie. Nie prowokuj i zejdź z tematu na inny gdzie ludzie się obrzucają błotem . Ten wątek założyłem ja i nie chce słuchać teraz osądow mojej osoby. Na szczęście się zmieniłem i mam szczęśliwe życie (oprócz mojej przypadłości)i nie pluje jadem tak jak Ty tylko mam zamiar sobie pomóc .