Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skurcze porodowe czy przepowiadające

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ukonczylam 39 tygodni ciąży od czwartku od wizyty u ginekologa plamie zabarwionym krwią śluzem. Bylam w szpitalu ale odeslali mnie do domu stwierdzając rozwarcie na 4cm lecz brak akcji skurczowej. Wczoraj dostalam skurcze dolem brzucha. Przez jakies 4 godziny byly stosunkowo regularne ale po tym czasie ustaly. W nocy pojawiło sie pare skurczy jednak nie narastaly a najczesciej pojawiaja sie one przy zmianie pozycji tzn jak leze jest wszystko oki a jak tylko wstane momentalnie czuje napinajacy sie brzuch i bol jego dolem. Do szpitala mam prawie 30 km i wolalabym nie jezdzic ciagle w te i z powrotem a boje sie ze znowu mnie odesla do domu. Czy ktoras z was miala podobne skurcze? Dodam jeszcze ze to moja 2 ciaza ale w pierwszy porod mialam wywolywany wiec zasadniczo nie wiem do konca jak rozpoczyna sie porod. Prosze o rady bo juz sama nie wiem co robic.

Gość gość
Ja bym właśnie dużo chodziła tak mi zaleciła położna ale już byłam w szpitalu, chodziłam po korytarzu chyba z godzinę, bóle się nasilily że już nie mogłam chodzić i wzięli mnie zaraz na porodowke, szybko urodziłam.