Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniepytanie2

pytanie o odchody

Polecane posty

Gość pytaniepytanie2

Jestem równo 6 tygodni o porodzie. Odchody połogowe trawały miesiąc i kolejno była to czerwona krew, potem brązowa krew, następnie koloru żółtego aż do całkowitego zaniku Aż do wczoraj - nagle znów pojawiła się cienoczerwona, gęsta krew - taka jak podczas miesiączki i w takiej ilości. Dziś mam też miesiączkowy ból brzucha i dalej leci ta krew... I martwię się czy to dalsza część połogu ? powinien sie już skończyć... Wieć czy może być cos nie wporządku? A może to poprostu miesiączka? Chociaż czytałam że rzadko zdarza się by mieć miesiączkę 6 tyg po porodzie tym bardziej że ja karmię tylko piersią. Bardzo prosze o odpowiedź jeśli ktoś miał coś podobnego. Oczywiście w tygodniu wybieram się do lekarza.

Gość pytaniepytanie2
bardzo przepraszam ucieło mi jeden wyraz w temacie oczywiśxcie chodziło o pytanie o odchody połogowe

Gość gość
Jak miałam gorączkę to robiły mi się przerwy w połogu a polog ciągnął się długo. Może Cię dobrze nie oczyścili? Mi podczas kąpieli wypadło coś długiego na 15cm.

Gość pytaniepytanie2
Nie mam pojęcia .. w sumie mój połóg nie był bardzo obfity i nie miałam żadnych skrzepów :O więc moze coś zostało ale temperatury nie mam

Gość gość
No więc tak, moje dochody połogowe wzrosły już na 2 tygodnie po porodzie i trwają nadal , mimo że jestem już 3 miesiące po. Kolejno było to: zasiłek rodzinny potem zasiłek ZUS a następnie teraz 500+ , wszystkie w kolorze białym, to znaczy mam potwierdzone udzielenie zasiłku na dokumencie. Aż do wczoraj nagle znów dzwoni pani z opieki społecznej i gęsto pyta się czy moje pierwsze dziecko mieszka ze mną, tak jakby było za granicą, podczas gdy ojciec faktycznie wyjechał. Dziś przed kolejnym miesiącem mam też kolejny ból głowy, jak spłacić dług i ratę kredytu. Martwię się czy dalsza część mojego połogu , bo nie mogę chodzić, jestem cała rozbolała, nie moge pracować, czy się skończy . Czy to jest w porządku? A moze po prostu nadal jestem w ciąży, to byłby już 12 miesiąc ciąży, czy to możliwe? Chociaż czytałam że rzadko zdarza się by mieć nieprzerwaną ciąże przez tak długi czas, niektóre mają po kilka lat. Bardzo prosze o odpowiedź jeśli ktoś był kilka lat w ciąży non stop?. Oczywiście w tygodniu idę zapytać specjalisty na innym forum emama

Gość pytaniepytanie2
hahahahahah :D dzieki za wpis, wprawdzie nie pomógł mi ale poprawił humor ;)

Gość gość
Ja przeszukiwalam internet 2 dni temu w tej samej sprawie, minelo 6 tygodni, ja juz mialam czysto a tu krew. Z tym ze u mnie to bylo jednorazowe, bez bolu, jeszcze plamie, ale to nie okres. A takie jednorazowe krwawienie 6-8 tygodni po porodzie jest czeste. A po Twoim opisie to wydaje mi sie ze masz po prostu okres, tez sie ponoc zdarza mimo regularnego karmienia.

Gość Cleo1976
Myślę, że to okres.W pewnych przypadkach owulacja zachodzi już około 4 tygodnie po porodzie, nawet mimo pełnego karmienia piersią.Od teraz, ma wszelki wypadek, pamiętaj o zabezpieczeniu przed kolejną ciążą.Po pierwszej miesiączce samo karmienie już nie chroni.Aczkolwiek przy intensywnym karmieniu cykle mogą być bezowulacyjne i nieregularne.

Gość gość
Ja tak miałam. W dwóch połogach identycznie. To była poprostu miesiączka.

Gość ogrzewanie podłogowe
Moje ogrzewanie podłogowe świetnie się sprawdza.Cały rok mam stałą temperaturę w mieszkaniu, dodatkowo klimatyzacja, panele słoneczne, a ciepła woda jest jeszcze cieplejsza niż wcześniej!

Gość pytaniepytanie2
dziekuję za odpowiedzi, trochę mnie to uspokoiło że może to być poprostu miesiączką :)

Gość gość
ja miałam zatrzymanie odchodów ale było to w dwa tygodnie po porodzie

Gość gość
Ja miałam miesiączkę zaraz po zakończeniu połogu, wiec myśle, ze tak samo jest u ciebie:)

Gość ukulele666
z tego co widze nie jest to takie rzadkie zjawisko ze miesiączka pojawia się szybko po połogu? Czy wszystkie karmiłyście piersią?

Gość pytaniepytanie2
byłam dzis u lekarza - tak to miesiaczka :)

Gość gość
Mialam tez tak to byl okres

Gość waclaw66
Ja żeby zaoszczędzić na ogrzewaniu postanowiłem zainwestować dobrą chemię budowlaną wszystko jednego producenta firmy caparol koszty ogrzewania spadły jeszcze wymiana okien i będzie dobrze