Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

starsi po 50 zapieprzają na wasze 500 plus

Polecane posty

Gość gość
I na milion innych spraw, jak każdy. Na więźniów, zarządzanie długiem krajowym itd. Każdy płaci podatki, ludzie mający dzieci także. Mnie osobiście 500 plus nie przeszkadza, a jako przyszłej emerytce nawet zależy mi, aby dzieci w naszym kraju były zadbane i dobrze wykształcone.

Gość gość
więźniowie są no bo jak idiotki narodzą dzieci i tak je wychowają to mamy, powinny płacić ci rodzice co ich dzieci siedzą w więzieniu, w poprawczaku itp.. Na 500+ też mi przeszkadza, bo jak sobie narobią dzieci to niech na nie zapieprzają, jedynie nie przeszkadza mi opieka nad chorymi.

Gość gość
Moj chlop ma 55 i jakims cudem zrobil mi dzieciaka! Czasem nie zapieprzaja a pieprza dla 500+ :D

Gość gość
Zdaje sie ze obecni wiezniowie nie dostawali 500+ bo gfy byli mali to ten program nie istnial, wiec kto ma ich sponsorowac? Ich rodzice emeryci wychodzi na to. A my nie dosc ze zapiep/rzamy na wiezniow to jeszcze nie na wlasne emerytury tylko na obecnych emerytow czyli tez rodzicow obecnych wiezniow ktorzy wychowywali tak ze wychowali nierobow i degeneratow, i splacamy w podatkach dlug ktory narobili za prlu. Ja nie zycze sobie zeby z moich skladek szlo na obecna czyjas emeryture zamiast na moja. Ja nie zycze sobie placic za zywot leniwy wiezniow, za poslow, ich wycieczki itp. Nie zycze sobie doplacac frankowiczom, ich chytrosc bo chcieli tanszy kredyt to ich sprawa, wiedzieli ze obca waluta powinni liczyc sie z tym ze waluta raz mniej raz wiecej jest warta. Mmie nikt do zlotowkowego kredytu nie doplacal zeby mnie ratowac z opresji, a tu cale spoleczenstwo poniesie koszt pomocy frankowiczom, a z jakiej racji? Podczas gdy ja placilam normalnie, oni taniej i zacierali raczki to mogli odlozyc na czas kiedy jest drozej a nie do panstwa lapy wyciagac o pomoc. Czepiacie sie 500+, a nie widzicie na jakie inne dutnoty musicie wykladac kase. Ale nie, wy widzicie tylko te straszne 500+, jakby to byl wyznacznik waszego jestestwa. Ciemnota z was. Tyle lat bulimy na rozne inne niepotrzebne rzeczy a wy sie plujecie o dofinansowanie dla rodzin. Hipokryzja pelna geba, nie dalej jak pare lat temu byl lament, ze Pl za murzynami bo caly zachod ma fajny socjal dla rodzin a Pl daje tylko 40 zl rodzinnego, ze co to jest! A jak dali wiecej to zawisc.

Gość gość
Zgadzam się z postem powyżej. Ja nie życzę sobie zapieprzać na darmową służbę zdrowia - sama leczę siebie i rodzinę prywatnie. Podobnie studia robiłam płatne - dlaczego mam sponsorować studia dzieciom jakiejś dziadówy po 50, co dzieciom innych ludzi życzy zle.

Gość gość
do gość 2017.08.14 [11:50 - p**do nie zapieprzasz na obecnych emerytów, bo emeryci pracowali i niech pieprzony, cholerny, j****y, rząd odda im to co oni sobie uzbierali przez te lata pracy, wtedy p**do nawet 5+ nie dostaniesz bo nie będzie rząd miał pieniędzy.

Gość gość
No to miej pretensje do Roztowskiego i Tuska, że okradli OFE i FUS. Było wtedy protestować. Bo gdy rząd PO okradł emerytów, siedzieliście cicho.

Gość gość
17.55 Sam jesteś piz/da. Tak debilu, wlasnie zapiep/rzamy, dureń z ciebie niedouczony, ze nie wiesz jak działa zus, istna piramida finansowa. Obecnie odkładane składki idą na wypłaty dla obecnych emerytów, a ty ciemnoto masz składki tylko na papierze/wirtualnie. Jesli spoleczenstwo umrze, nie bedzie ludzi pracujacych (czyt.odprowadzających składek) to gów/no zobaczysz a nie swoją emeryturę.

Gość gość
Autorze, A my zapiep/rzamy na ich dług który narobili za prlu. Jesteśmy kwita ;).

Gość gość
do gość dziś - to p**do można zmienić system oszczędzania na emerytury, przecież OFE miało być po to aby każdy miał na swoim koncie i co, cholerny rząd zapieprzył już te pieniądze wcześniej a teraz te pieprzone pisowce dalej chcą zarąbać na tzw. wyż demograficzny tj. na 500+ za leżenie pieprzenie sie i rozmnażanie. Na wuj nam tyle dzieci jak mamy takie bezrobocie, do tego p**do sprowadź tych wszystkich polaków z zagranicy dając im godne wynagrodzenia za pracę a nie 500+ za pieprznie sie i rozmnażanie. Mam nadzieję, że wam te darmowe 500+ wypracowane na krzywdzie innych innych podatników bokiem wam wyjdzie, że odcierpicie te 500+

Gość gość
Mój mąż pracuje za granicą. Dlaczego ma wracać?, o co się tak rzucasz? Mam 2 dzieci nie pobieram 500 plus bo pobieram Kindergeld. Tam dają na każde dziecko i jakoś takiego darcia ryja jak ty wyrabiasz nie ma, mimo że płacą też na dzieci spoza Niemiec.

Gość gość
Te tematy o 500+ zakłada bezpłodniaczka - exstaraczka, której mózg jest równie bezużyteczny jak macica. Najpierw ciążę odkładała, bo trzeba było się dorobić. Nie dorobiła się, bo ręce i głowa do roboty lewe. A tymczasem biologiczny zegar tykał. Po trzydziestce stwierdziła, że może czas na dziecko... Zakładała miliony tematów na forum: "Kto ze mną od następnego cyklu?", "Tym razem na pewno się uda..." "Przyszłe mamusie na rok 2007". Tymczasem jej zegar biologiczny stwierdził że "too late". Nigdy nie zaszła, do niczego nie doszła, mąż/partner w dupę kopnął, bo jałówki tylko na wsi są potrzebne. A teraz za wychowywanie dzieci rząd płaci i ona tego scierpieć nie może. Siedzi tu całymi dniami. Zakłada tematy antymacierzyńskie, anty - urlopo - wychowawcze. Nienawidzi wielodzietnych. I chyba prowo o sektetarce jest jej autorstwa - pewnie ma młodego szefa, który, o zgrozo, założył rodzinę. :P

Gość gość
do gość dziś - tylko, że w Niemczech mają godne wynagrodzenia, emeryci dostają godne emerytury - stać ich na wyjazdy np. kraków przez emerytów niemieckich jest oblegany, chorzy emeryci są w stanie wynająć na stałe tj. 24 godzin na dobę opiekunkę - masę polek tam jeździ. A u nas, tylko młodym zdrowym jak byk rodzicom za pieprzenie się i rozmnażanie dają za darmo po 500+ od zrobienia jednego bachora zaś pozostali tj. pracujący czy emeryci przymierają głodem. Jak taki u nas dobrobyt to po jakiego grzyba twój mąż pracuje za granicą a nie u nas.

Gość gość
Ale w Niemczech dają więcej niż 500 zł. Więc przelicz. Więcej zarabiają ok ale i więcej dają na dzieci

Gość gość
Przymierają głodem tylko takie niedijdy jak ty. Trzeba było się uczyć - miałabyś dobrze płatną pracę i potem godną emeryturę. A tak...? Niech przymierają - ewolucja też eliminuje słabsze i gorsze jednostki.

Gość gość
do do gość dziś - słabsze ale pracujące jednostki mają umierać, ale młodzi zdrowi jak byk rodzice mogą leżeć, pieprzyć się i rozmnażać jak króliki i im za darmo należy dawać 500+. Ty jesteś zdrowa na umyśle, czy pieprznięta. Idź się babo leczyć na nogi bo u ciebie na leczenie rozumu to już za późno. Jak nie stać na bachory to się je nie rodzi, proste jak wuj, nie dociera do ciebie tępaku. A jak narodzisz to zapieprzaj na nie. Rodzi się tyle na ile stać.

Gość gość
19.25 A poza tym mój mąż wyjechał bo mamy wolny rynek pracy, można pracować gdzie się chce, a nie zachowywać się jak ty. Biadolisz i Biadolisz a na dzieci jak dają to gębę tylko wydzierasz

Gość gość
mamy też wolny rynek w pieprzeniu się i rozmnażaniu

Gość gość
INTERWENCJA 22.08.2017 Horrendalnie drogi lek ratunkiem Kamili. Kosztuje 2 mln zł

Gość gość
19.50 I dobrze. Zawsze tak było. Jak myślisz dlaczego tylu ludzi na swiecie??

Gość gość
No i.... a gdy nie było 500+ to nie musieli pracować? siedzieli na emeryturach? myśl logicznie autorko, mądrością nie grzeszysz.

Gość gość
500+ to winno być jako dodatek do emerytury czy wynagrodzenia za pracę, a nie za darmo tj. za leżenie i pieprzenie się

Gość gość
A dzieci i następne pokolenia z probówki tak?

Gość gość
Starsi po 50 to juz nie zasuwaja, bo sa bardzo malo wydajni.

Gość gość
21:51, no winno to być jako dodatek do wynagrodzenia:) I tak go traktuję :) Maz na czarno ma 14 tysięcy i ten tysiąc na dwojeczke traktuje właśnie jak dodatek:)

Gość gość
21:51, no winno to być jako dodatek do wynagrodzenia:) Mąż na czarno ma 14 tysięcy i ten tysiąc na dwojeczke traktuje właśnie jak dodatek:)

Gość gość
do gość wczoraj - ot kuźwa wy wydajni ale chyba w rodzeniu dzieci

Gość gość
Guzik prawda, że w Niemczech więcej dają na dzieci. Kindergeld to 190 EUR na KAŻDE dziecko, ale przeciętna pensja to ok. 2,5-3 tys. EUR. U nas 500 zł, a pensja średnio to 2-2,5 tys. zł. Policzcie sobie proporcje, to wam wyjdzie, kto na tym lepiej wychodzi. 500+ nie powinny dostawać osoby, które nie pracują i nigdy nie pracowały. Jak kogoś stać, by nie pracować, to niech się utrzymuje sam. Państwu nic do tego - to indywidualna sprawa każdego. A jak komuś brakuje, to niech idzie do pracy, a nie wyciąga rękę po nieswoje.