Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu jakiś chłopak

Polecane posty

Gość gość

nieśmiały, niepewny siebie, w wieku powyżej 20 lat który nie miał nigdy jakiejś bliższej relacji z kobietą ? Chciałam zapytać czy taki chłopak jeśli spotka dziewczynę która mu się spodoba czy będzie w stanie sam z siebie umówić się z nią, czy raczej będzie potrzebował jakiejś wyraźnej pomocy tej dziewczyny żeby się odważyć? A może w ogóle ze strachu się z nią nie umówi?

Gość gość
Oczywiście że będzie potrzebowac "wsparcia" do działania od dziewczyny. Ale też nie bądź nachalna żeby go nie onieśmielić, albo nie spłoszyć.

Gość trontiz
Ta odpowiedż jest poprawna A może w ogóle ze strachu się z nią nie umówi?

Gość gość
a jak takiego ośmielić ? gadam z nim w miarę normalnie ale tylko o pracy, ale i tak cały czas widzę jak bardzo jest spięty, jak się kontroluje, i przez to też nie potrafię się jakoś przy nim wyluzować bo widzę jak on przeżywa to wszystko. Nigdy nie miałam takiego kolegi który byłby tak bardzo zestresowany w moim towarzystwie, zupełnie nie wiem jak się przy nim zachowywać?

Gość gość
trontiz dziś myślisz że nigdy nie zaproponuje spotkania? będzie tak chodził, gadał o pracy i się gapił i nic nie zrobi?

Gość gość
Autorko na takie osoby (tak niesmiałe, niepewne siebie, zakompleksione) potrzeba czasu, dużo czasu żeby się "przebić" do takiej osoby i zyskac jej zaufanie. O dziwo, jak już się ktos przełamie i zaufa, to nagle staje się zupełnie inną osobą: rozmowną, wesołą, otwartą itp. Rozmawiaj z nim spokojnie, mozesz tez pokazać mu że nie jesteś idałem, że masz też swoje niedociągnięcia i minusy. Wiem jak to brzmi, ale chodzi o to, że on pewnie ma o sobie zerowe mniemanie, a Ciebie ma za kogoś super wyjątkowego, idealnego i to go dodatkowo spina. Jeśli pokażesz że tez masz swoje niedociągniecia i potraktujesz to z humorem, to pozwoli mu zmniejszyć dystans i powinno wyluzowac was oboje.

Gość gość
gość dziś no niby dobry pomysł ale gdybym spędzała z nim więcej czasu, myślę że gdybym się z nim spotkała tak prywatnie, poza pracą to mogłaby się ta nasza znajomość rozwinąć, bo w pracy to nie ma za dużo czasu, i tak czekam że może on chociaż zacznie temat że chciałby się spotkać to bym to pociągnęła dalej a on nic :( A sama też nie mam tyle odwagi niestety żeby proponować spotkanie :(

Gość gość
wszedłem dopiero, Ja taki jestem autorko i pewna kobieta skradła moje serduszko, jest dla mnie najpiękniejsza. Między wydarzyło się kilka przykrych sytuacji o których staram się zapomnieć, jednak mimo to jakoś one mnie blokują, boję się odrzucenia, nie chcę kolejny raz zostać spławiony i dlatego potrzebuje wyraźnego "zielonego światła"