Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćMama

Ile wazyly wasze 3 miesieczne dzieciaczki

Polecane posty

Gość gośćMama

Moja sie urodzila z waga 3.330kg, jednak w szpitalu spadla do 3kg bo nie mialam pokarmu az na czwarty dzien, i teraz wazy 6 kg a skonczyla dokladnie 3 miesiac. Wydaje mi sie ze do 2 miesiaca przybierala lepiej. Czy to odpowiednia waga? Jak porownoje do corki kolezanki to moja wydaje sie lekka bo jej miala 6 kg w 2 miesiacy a waga urodzeniowa prawie ta sama, tylko ze jej dziecko ma teraz 6 miesiecy a wyglada jak baleron i wazy jakies 8-9 kg... Obie tylko na kp.

Gość gość
Zobacz sobie siatki centykowe na stronie who dla dzieci kp. Moim zdaniem to dziecko koleżanki jest duze. np Mój syn 6m waży ok 7.2 kg . Jest długi i szczuply ale je ile chce, słonina go przecież nie nakarmie. Prawda jest taka : do 1 rz jest porównywanie dzieci i oczywiscie im większe i cięższe tym lepiej. Potem kolejny etap jak dziecko jest starsze to czy moje dziecko nie jest za grube i kiedy zgubi dziecięcy tluszczyk. Nie można przeginac w żadną stronę :)

Gość gość
Moja córeczka w 3 miesiącu ważyla 5,600.. a wagę urodzenia miała 2900.Na początku dzieci przybierają szybciej a później już mniej.

Gość gość
Mój syn ważył 5600 kg, gdy skończył 5 miesięcy.

Gość gość
Dziecko w 3 miesiącu powinno podwoić wagę urodzeniowa, wiec jest w normie:)

Gość gość
6.200 na 3mce. Przy kp. Urodził się 2.800

Gość gość
Ok, czyli ze moja w normie, tak sprawdzalam te siatki centylowe ale kazda strona mowi ci innego. Na jednej nawet wyszlo ze moje dziecko jest na granicy niedowagi wiec sie zmartwilam. A jak dlugie sa wasz dzieci? Moja 63cm.

Gość gość
Dwaeścia kilo

Gość gość
waga urodzeniowa 3,100, przy wypisie 2,900, na 3 miesiące 5 kg. karmiona piersią.