Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiek powyzej 35 lat i nie chcr robic testu pappa

Polecane posty

Gość gość

Bo bede sie byc moze tylko denerwowac wynikiem. Czy ktos z was tez tak ms ze nie chcr robić tego testu mimo wieku?

Gość gość
To nie rób, przecież nikt Cię do tego nie zmusi

Gość gość
Ja też nie uważałam tego za konieczne, ale w końcu stwierdziłam, że co dwie głowy, to nie jedna i rzeczywiście, trochę wynikiem mnie nastraszyli, ale usg robił mi profesor i b.dużo mi powiedział, co widzi na usg, a mój lekarz za wiele nie mówił. Dziecko urodziło się zdrowe mimo ryzyka zespołu Downa 1:18.

Gość gość
Ja mam 37 tez nie robie pappa usg wyszlo ok anie usunelabym dziecka z wadamigenetycznymi ktore moze wykazac pappa czy amniopunkcja.

Gość gość
już 3-ci wątek o wieku 35 lat czy iluśtam. Ludzie,co wy z tą starością?Powaliło was czy jak? Ja mam 35 i uważam że nie wiele się różnie od kolegów 20 lat i po co to zamieszanie? Po drugie,po co testy,boisz się że urodzisz dziecko z ZD? Taki jest los,lepiej urodzić jakiekolwiek,niż nie mieć wcale. Urodzisz ,wyślesz do odpowiedniej szkoły,wychowasz z pomocą innych osób. Nikt nie jest sam,na samotność sami się skazujemy

Gość gość
Ja nie robiłam. Robiłam tylko usg genetyczne, jak każdy. Mój lekarz odradzil mi testy. Powiedział, że testy to tylko statystyki i jeśli chciałabym naprawdę porządnych badań, to trzeba za nie zapłacić sporą kasę prywatnie. Nie widział jednak wskazań, bo usg było ok. I nie zrobiłam, bo wiedziałam, że mój wiek zawyzy ryzyko i tylko będę miała stres. Urodziłam oczywiście zdrową córkę. :)

Gość gość
"Ludzie,co wy z tą starością?Powaliło was czy jak? Ja mam 35 i uważam że nie wiele się różnie od kolegów 20 lat i po co to zamieszanie?" No, faktycznie - jestes rownie bezmyslna co niektorzy 20latkowie. Doucz sie kobieto troche o zwiekszonych ryzykach to Ci minka zrzednie. Bo niestety, ale tak - biologicznie roznisz sie od tych 20latkow. I nikt ignorantko o starosci nie pisze. Jak rozumiem na pierwsze usg piersi czy cytologie caly czas czekasz? Czy jednak po 25rz zrobilas i nie wymyslalas, ze Ty sie nic nie roznisz od 18latki ?

Gość gość
Tylko jezeli usg wyjdzie prawidlowo to po co test pappa? Ja mam usg w srode,...

Gość gość
Test Pappa byłby wiarygodny gdyby nie nakładano na niego w wieku kobiety, powinna być sama analiza krwi,bo im starsza kobieta tym gorszy wynik ze względu na wiek kobiety.

Gość gość
Dokładnie, ja rozważam Nifty

Gość gość
"Taki jest los,lepiej urodzić jakiekolwiek,niż nie mieć wcale." Boże, co za idiotka to napisała. Szok i brak słów. Tylko tzipą potrafisz myśleć gnojówo :O