Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kredyt hipoteczny kto ma i pomoże?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jesteśmy zmuszeni kupic dom lub mieszkanie i tu pytanie bo się w ogóle nie orientuje. Czy dostaniemy kredyt majac już jeden? Rata 600zl i zostało jeszcze dobrych parę lat ale chcielibysmy splacic ten kredyt przy okzajo tamtej hipoteki. Mąż ma umowe na czas nieokreślony pracuje w jednej firmie juz 15 lat stawke ma godzinowa 22zł na godzinę ja jestem na macierzynskim mamy jedno dziecko. Jesli ktoś się w tym orientuje proszę o pomoc. Chodzi o kredyt na jakies 200 000zł

Gość gość
Za Malo informacji. Ile miesięcznie zarabia Twój mąż? Czy Ty masz macierzyński z firmy i na jakiej umowie do kiedy?

Gość gość
Zalezy od miesiaca ale okolo 3000zl ja pracuje od października tamtego roku na umowę o pracę na najniższą krajową. Macierzynski dopiero pierwszy miesiąc

Gość gość
Brałam kredyt hipoteczny ostatnio i musiałam poczekać aż wrócę z macierzyńskiego do pracy, bo większość banków nie uznawała macierzyńskiego jako dochód tylko świadczenie. A zarobki tylko mojego męża nie dawały nam zdolności kredytowej, mamy dwoje dzieci. Ponadto musiałam min 3 miesiące mieć historii zarobków więc tak od razu też nie mogliśmy wziąć, zależy od banku.

Gość gość
A nie wiecie jak to jest czy mozna wziasc konsolidacje aby spłacić tamten kredyt i placic jedna ratę?

Gość gość
Przy takich zarobkach na drugi kredyt chcesz się porwać? Chyba, że ty masz większe zarobki od męża...

Gość gość
Autorko będzie ciężko. Nie chce jakos wyrokować ale wydaje mi się ze szanse są marne. Na pewno nie dadzą Wam 200 000 zl, to na 100% nie. Możecie tez miec problem z uznaniem macierzyńskiego jako zrodla dochodu. Zreszta nie chce się wtrącać ale czy dobrym pomysłem jest branie 200 tys kredytu (rata na 30 lat) ok 1000 zl majac juz jeden kredyt 600 zl?? Z czego chcecie zyc? :-) ja dwa lata temu bylam sytuacji prawie podobnej 4000 netto dochodu, jedno dziecko rata 1000 zl i nie mieliśmy żadnej zdolności kredytowej :-)

Gość gość
Nie na drugi tulko chce tym duzym splacic tamten kredyt i miec jedna ratę. Niestety czasem tak zycie się potoczy

Gość gość
A ile macie tego drugiego kredytu? Po pierwsze idź do jakiś banków i popytaj czy honorują źródło dochodu macierzyński. Tak dla śmiechu powiem Ci ze np pko sa od razu z góry przy umowie na czas określony (nie ważne n ile) odlicza 30 % zarobków oraz 10% obniżają jezeli kredytobiorca nie ma wyksztalcenia wyższego i pisze to calkiem poważnie :-) co bank to inne zasady jesli gdzies maja male wymagania to oznacza megaa odsetki...

Gość gość
Nie na drugi tulko chce tym duzym splacic tamten kredyt i miec jedna ratę. Niestety czasem tak zycie się potoczy x to że chcesz spłacić kredyt nie interesuj****nku na chwilę obecną to jest wasz dług i tak bank bedzie to odczytywał licza sie tylko dochody twojego męża.

Gość gość
Jesteście biedni, serio. Sam zarabiam dużo więcej niż Wy oboje

Gość gość
ale kredytów hipotecznych nie daja na konto twoje, tylko na konto zbywcy nieruchomosci. Nie wiem czy dogadasz sie zeby bank spłacił za was dług i jeszcze dołozy na kupno mieszkania. Nie dysponujecie takimi zarobkami zeby negocjowac i wybierac miedzy ofertami. Ile macie kredytu jeszcze do spłaty tego z rata 600 zł? na co było brane? W ogóle jakie macie aktywa? samochów waszych bez kredytów, współwałscicielami jestescie domu rodziców cczy cos? Wejdz na forum kredytowe, tam opisujesz swoja sytuacje, a prawdziwy doradca mowi czy macie szanse czy tez znie

Gość gość
Alior kiedyś akceptował macierzyński jako dochód. To było 2 lata temu. Wtedy jako jedyny bank. Jak jest teraz nie wiem

Gość gość
Pożyczki na dowód bez zaswiadczeń, chwilówki online Do 6.000zł na 60dni za Darmo, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/chwilowki/szybka-gotowka/ lub Do 10.000zł nawet na 5lata, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/wonga/ Wszystko załatawisz przez internet bez wychodzenia z domu! lub Do 10.000zł nawet na 4lata, 100% Online na Konto lub odbór na poczcie Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/supergrosz/ Wszystko załatawisz przez internet bez wychodzenia z domu! lub Do 25.000zł nawet na 4lata, 100% Online na Konto lub odbór na poczcie Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/pozyczka-hapi/ Wszystko załatawisz przez internet bez wychodzenia z domu! lub Szybka pożyczka z żyrantem lub poręczycielem do 25.000zł na 4 lata. Wypłata gotówki w 24h a najczęściej jest to 2 godziny. Szybki wniosek wystarczy 5minut i minimum formalności. Pożyczka dostępna na stronie https://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/rapida/