Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko nerwowe przy piersi

Polecane posty

Gość gość

Moj 3 tygodniowy synek od 2 dni je piers i sie denerwuje. Pociagnie pare razy puszcza placze prezy się. Kupki robi normalnie juz Nie wiem co robić :'(

Gość gość
Też tak miałam z moim synkiem , chyba za mało pokarmu , musiałam przestawić na butelke i problem sie skończył.

Gość gość
Kurcze u mnie pokarm jest bo jak je to z drugiej az tryska zreszta jak bylam u lekarza to az sie dziwił ze tak lafnie przybiera na samej piersi

Gość gość
Kryzys laktacyjny. Dziecko ma skok rozwojowy, gwałtownie wzrasta mu zapotrzebowanie na mleko, a piersi robią tyle co zwykle. Trzeba pozwolić dziecku częściej i dłużej ssać żeby sobie "zamówiło" więcej mleka. Za kilka dni powinno przejść. Inna przyczyna może być taka, że może na początku mleko za szybko leci i dziecko się krztusi bo nie nadąża połykać. Mozesz odrobinę odciągnąć ręką przed karmieniem jeśli pierś jest bardzo pełna, żeby dziecka nie zalewało. Mam córkę w tym wieku i mamy tak samo ;) ale przyrasta 300g/ tydzień więc wszystko w normie. Nie dawaj smoczka ani butelki bo tylko popsujesz laktację.

Gość gość
Moja córką też tak robi gdy za szybko jej leci. :)

Gość gość
Dziękuję dziewczyny bo sie martwilam bardzo